Павлік проти Мрочека

17.04.2008

Допомога дітям із вадами зору — така мета всеукраїнської акції «Почуйте всі!», що триває з 14 по 20 квітня. Її організували благодійний фонд «Серце до серця» за участю Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.

У попередні два роки в ході подібних акцій збирали кошти на лікування дітлахів із вадами слуху. Загалом у період з 2006–го по 2007 рік було зібрано 351 тис. грн., а придбано обладнання на 440 тис. грн. за підтримки спонсорів.

Цього разу до акції підключаються зірки шоу–бізнесу. Так, наступної неділі в кількох містах України відбудуться благодійні концерти та масові спортивні заходи. У Києві буде влаштовано доброчинний міжнародний футбольний матч Польща — Україна за участю артистів естради, театру та кіно, у Львові — за участю працівників органів внутрішніх справ, в Одесі — журналістів і банкірів. Серед зіркових футболістів, які зіграють у столиці, — українці Віктор Павлік, Петро Чорний, Валерій Малишев, хлопці з гуртів «Гайдамаки», «Танок на майдані Конго», поляки актор Марчін Мрочек, переможець шоу «Танці з зірками», його колеги Нейман, Сташевський та інші.

Віктор Дорошенко, керівник зіркової футбольної команди «Клас А», розповідає: «Ми вже неодноразово брали участь у подібних акціях і залюбки допомагаємо хворим дітям. Наша збірна вже якось грала з поляками в них у гостях і перемогла. Адже ми виходимо на поле не для того, аби просто влучити по м’ячу. Для нас принципово — вигравати. Навіть на чемпіонаті світу в Сочі, де в половини українських гравців були серйозні травми, а нашим суперником була збірна зірок Бразилії, наші хлопці не опускали рук, хоч і поступилися».

Марія БОБЕР