Хто в чергу на килим?

Хто в чергу на килим?

Виступ Прем’єр–міністра на вчорашньому засіданні тривав лише десять хвилин і був доволі конкретним. Насамперед Юлія Володимирівна повідомила, що треба ухвалити відповідне рішення Кабміну про систему звітів голів обласних державних адміністрацій про виконану роботу саме перед цим органом виконавчої влади. «Досить часу було — три місяці, щоб налагодити роботу і надати чіткий результат своєї діяльності. Я хочу попередити всіх керівників державних адміністрацій, передусім обласних, щоб вони готувалися до таких звітів», — сказала Прем’єрка. За словами Тимошенко, кожний показник їхньої роботи буде ретельно вивчено. «Ми проведемо двосторонню дискусію. З одного боку, уряд порушить питання за результатами діяльності, з другого — прислухатиметься до проблем кожної області», — наголосила очільниця Кабміну і відразу перейшла до інших питань порядку денного. Притому нічого не сказала про те, що голови обладміністрацій звітують Президенту держави.

Буде саміт, буде другий

Буде саміт, буде другий

Візит Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка до Росії почався в один день із самітом НАТО. Бухарестський форум наклав відбиток на зміст вояжу спікера, тож Яценюку довелося «віддуватися» за натовські пориви української влади. Під час учорашньої зустрічі з головою Ради Федерації Сергієм Мироновим український спікер пояснив, що вступ до НАТО і, тим більше, приєднання до Плану дій щодо членства не завадять дружбі двох країн. За словами Арсенія Петровича, перспектива вступу до НАТО — далека, «десятирічна», а можливість приєднання до ПДЧ — «реальна та об’єктивна». Також спікер нагадав, що рішення про вступ до Альянсу українці схвалюватимуть (або ні) на референдумі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Конституційний суп

Конституційний суп

Розмови про конституційну реформу включають два дискурси: що і як реформувати. При цьому «як» навіть відсуває на другий план «що», адже проведення загальноукраїнського референдуму, на якому наполягає Віктор Ющенко, означатиме: гра відбувається за його сценарієм. Якщо референдуму не буде — гору візьмуть сили, які всіляко опираються посиленню президентських позицій. Тепер стосовно «що». Тут нібито все ясно, як Божий день, але й водночас не ясно нічого. Ясно, що закон №2222, підписаний Леонідом Кучмою просто в сесійній залі 8 грудня 2004 року, «зробив» дуже погану реформу. Не ясно, над чим зараз працює створена Ющенком Конституційна рада. Ясно, що камінь спотикання — вага президентських та прем’єрських повноважень. Не ясно, наскільки радикальних заходів готова вжити для відстоювання своєї позиції кожна сторона. А тим часом, як заявила в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» Юлія Тимошенко, «абсурдно, коли країною керують дві посадові особи — Президент і Прем’єр–міністр — із практично однаковими функціями і повноваженнями».

Третього не дано

Третього не дано

Це засвідчує і низка соцопитувань, на цьому сходиться думка більшості політичних експертів. Саме чинний мер Леонід Черновецький та його основний суперник Віталій Кличко мають найбільший рейтинг підтримки в опитаних киян. Відтак основна боротьба розгорнеться між ними. Інші претенденти мають підтримку серед виборців у кілька разів меншу. Водночас очевидно, що Черновецький має шанс бути переобраним, якщо демократичні сили не висунуть єдиного узгодженого кандидата. Тому він зацікавлений, аби таких кандидатів було якомога більше, адже це розпорошуватиме електорат його основного суперника — Кличка.

Всі статті рубрики