«Блималки» як наркотик

03.04.2008

Головний «телефонний терорист» Великої Британії отримав черговий вирок: чотири роки ув’язнення. Можливо, цього разу тюрма відіб’є в 57–річного Девіда Мейсона хворобливий потяг до безпідставних викликів лікарів, пожежників, поліції тощо. Річ у тім, що цей чолов’яга телефонував у «службу порятунку» регулярно, і хибні виїзди рятувальників обійшлися британському бюджету загалом майже у мільйон (!) фунтів стерлінгів (два мільйони доларів). Досі Мейсон потрапляв за ґрати вже тричі, але перебував там недовго.

Як повідомляє газета «Дейлі мейл», в усіх випадках «телефоніст» Мейсон вигадував найрізноманітніші приводи: бійки, автокатастрофи, пожежі, неіснуючі бомби в його районі, хворі сусіди, нібито покалічені перехожі... У жодному з цих «розіграшів» сам Мейсон як потерпілий не фігурував. За іронією долі, «швидку» Девідові довелося викликати лише тоді, коли він чекав суду.

На процесі Мейсон зізнався, що вперше зробив свій «помилковий» дзвінок до «служби порятунку» ще в 1968 році. Навіщо? Виявляється, вигляд машин екстрених служб із «блималками» викликає в Девіда неабияке збудження. У свою чергу суддя визнав, що дзвінки безробітного самотнього чоловіка є не просто жартами, а наслідком його соціальної ізольованості. І засудив до ув’язнення, оскільки самотність не є виправданням для хуліганства.