ХРОНІКА

03.04.2008

Євро–2012

Президент УЄФА Мішель Платіні, який учора й позавчора перебував із візитом у Мінську, заявив журналістам, що, попри деякі ускладнення, фінальна частина чемпіонату Європи 2012 року точно відбудеться у Польщі й Україні. «Ми не маємо запасного плану А, B чи С, — сказав Платіні. — Ми помітили в цих країнах певне відставання від запланованого графіка, але сьогодні ситуація поліпшилася».

Футзал

Збірна України здобула перемогу в першому матчі «плей–оф» чемпіонату світу. У Харкові українські міні–футболісти перемогли команду Угорщини з рахунком 3:1 (Рогачов, Зам’ятін, Макаєв). Матч–відповідь пройде за тиждень в Угорщині.

Баскетбол

За останній тиждень баскетболістки ТІМ–СКУФа досягли одразу двох значних успіхів. Спочатку киянки вдало виступили у півфінальному раунді Балтійської ліги, перемігши у двох матчах із трьох і забезпечивши вихід до «фіналу чотирьох». А позавчора підопічні Марини Ткаченко успішно відіграли й у національній першості, здолавши чинних чемпіонок із «Дніпра» — 79:73 (Савіна (27) — Лісдеїві Вікторес (16)).

Відтак стали відомі учасниці однієї півфінальної серії — ТІМ–СКУФ і «Козачка–ЗАлК». У другій парі «Дніпро» зустрінеться, очевидно, з бердянською «Чайкою» (адже учора ввечері її головний суперник, південноукраїнський «Олімп» задля потрапляння до першої четвірки мав би перемагати «Чайку» з різницею у 88 (!) очок).

Футбол

Фабіо Капелло та його найближче оточення відкидають обвинувачення на адресу тренера, пов’язані нібито з його фінансовими шахрайствами. «На попередньому слуханні в Римі Капелло надав переконливі докази щодо своєї невинуватості в різноманітних грошових маніпуляціях, котрі відбувалися під час трансферів гравців «Ювентуса», — цитує канал «Євроспорт» одного з адвокатів італійського фахівця. — Ми сподіваємося, що слідству вдасться досягти справедливого рішення в цьому питанні та максимальної прозорості в плані етики».

* * *

Нападник іспанського «Реала» і збірної Голландії Руд ван Ністелрой може влітку перейти до італійського «Мілана». Як повідомляє сайт Transfermarketweb.com, гравця приваблює перспектива стати кращим бомбардиром чотирьох національних чемпіонатів. Нагадаємо, що раніше форвард ставав чільним голеадором першостей Голландії, Англії та Іспанії.

Теніс

На турнірі серії WTA в Маямі з сумою призових 3,77 млн. доларів позавчора відбулися два чвертьфінали. Найцікавіші результати: С. Уїльямс (США, 8) — Енен (Бельгія, 1) — 6:2, 6:0; Кузнєцова (Росія, 3) — В. Уїльямс (США, 6) — 6:4, 6:4. Показовим був і підсумок заключного матчу 1/8 фіналу: Сафіна (Росія, 13) — Девенпорт (США, 32) — 6:3, 6:4.

Хокей

Клуб російської суперліги «Хімік», який представляв Митіщі, перейменовано на «Атлант». Це зробили для уникання плутанини, адже у вищій лізі є інший «Хімік» — із Воскресенська, колишній бронзовий призер чемпіонату СРСР. Митіщінський колектив не має відношення до славних традицій воскресенців.