ХРОНІКА

29.03.2008

Велоспорт

За перші два дні чемпіонату світу з треку в Манчестері (триває з 26 по 30 березня), українці не здобули жодної медалі. У командному спринті наші чоловіки (Болібрух, Цюпик, Винокуров) стали дев’ятими, в індивідуальній гонці переслідування Володимир Дюдя з Білої Церкви показав десятий час, а в гіті на 500 м луганчанка Любов Шуліка — 13–й. Розчарувала українська четвірка (Полатайко, Поліщук, Попков, Щедов), яка посіла десяте місце в зазвичай медальному для нас виді — командній гонці переслідування.

Теніс

Слідом за Тетяною Перебийніс перше коло престижного турніру серії WTA в Маямі подолала ще одна українка — Катерина Бондаренко. Молодша з сестер не зустріла серйозного спротиву з боку француженки Парментьє — 6:1, 6:3. А от донеччанка Ольга Савчук зачохлила ракетку після зустрічі з іншою представницею Франції Каміль Пін — 1:6, 5:7.

Хокей

НХЛ. Результати команд українців: «Бостон» — «Торонто» — 4:2 (Понікаровський «Т» — 12:22, 2 кидки, «–1», 2 хв. штр.), «Піттсбург» — «Айлендерз» — 3:1 (Федотенко «А» — не грав через травму), «Флорида» — «Атланта» — 2:3 (Житник «А» — не грав).

Олімпізм

Спеціальна комісія назвала п’ятьох учасників естафети олімпійського вогню від України. 5 травня у місті Санья на китайському острові Хайнань вогонь нестимуть кардіохірург Ілля Ємець, ембріолог Олексій Бараш, еколог Ольга Мелень, керівник Благодійного товариства допомоги дітям–інвалідам Раїса Кравченко й... телеведучий з Росії Савік Шустер.