Уцілілий прикордонник вийшов із коми

Уцілілий прикордонник вийшов із коми

Як виявилося, на момент авіакатастрофи гелікоптера Держприкордонслужби Мі–8 на борту перебувало не 13, а 14 осіб. Ще одне тіло загиблого прикордонника еменесники виявили після аварії. Його прізвище не фігурувало в списках пасажирів гелікоптера того злощасного дня.

Морські жнива скорботи

Морські жнива скорботи

Уночі з четверга на п’ятницю китайські водолази продовжували шукати моряків на затонулому судні «Нафтогаз–67». Вони здійснили три занурення і пройшли всю верхню палубу. В коридорі біля каюти знайшли тіло ще одного моряка. Його, як і двох знайдених раніше, відправлять до Гонконга на опізнання. Про це повідомив «УМ» Валерій Коваленко, начальник оперативного штабу в містечку Чорноморське, який тримає постійний зв’язок зі спеціалістами української комісії, що працюють на рятувальному судні і координують роботу китайських водолазів.

Хороший втікач — мертвий втікач?

Хороший втікач — мертвий втікач?

Ще в середу військовослужбовець однієї з армійських частин на Волині неподалік Володимир–Волинського Іван Романюк вважався дезертиром, який покинув місце служби за два тижні до дембеля, прихопивши автомат Калашникова і вісімдесят набоїв до нього. Тоді односельці хлопця були просто шоковані вчинком свого земляка, адже Іван планував залишитися у військовій частині на надстрокову службу. Серед версій НП розглядали і варіант про нещасне кохання, а військова прокуратура одразу ж порушила кримінальну справу.

Ні — тюрмі!

Ні — тюрмі!

Львів серйозно взявся за підготовку до «Євро–2012». Ба, навіть, «окрасу» міста — слідчий ізолятор, що притулився біля Оперного театру в центрі Львова, планують, прибрати. Втім «велике переселення» планується не лише для мешканців СІЗО, а й для решти ув’язненних.

Квадратний метр дорожчає

Квадратний метр дорожчає

Тернополяни обурені інформацією, що її розповсюдило управління житлово–комунального господарства міськради щодо найближчих планів удвічі збільшити квартплату. Підставою, за словами керівника згаданого управління Миколи Марценюка, є те, що діючі зараз тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій не забезпечують надання якісних послуг. Плюс — це реакція на подорожчання електроенергії, паливно–мастильних матеріалів та зростання мінімальної зарплати. Водночас комунальники стверджують, що таким чином рятують передусім двірників, прибиральниць та електромонтерів, які через низьку зарплату (нинішня середня зарплата комунальників в Тернополі — 780 гривень) почали масово звільнятися.

Хлопчики Яценюка

Хлопчики Яценюка

Батьківську турботу Арсенія Яценюка — поки що дистанційну — вже відчули двоє юних мешканців приміського (неподалік Івано–Франківська) села Ямниця Богдан Дмитрик та Василь Мельник. Обох, рідних по матері, братів узяв під опіку нинішній Голова Верховної Ради України, презентувавши хлопцям для початку персональний комп’ютер та набір столярних інструментів. За дорученням спікера до батьківської хати дітей–сиріт з цінними подарунками минулої середи приїхав керуючий справами парламенту Володимир Шекера. Він передав вітання від глави найвищого законодавчого органу, вручив візитку і пообіцяв, що брати невдовзі матимуть змогу з ним поспілкуватися особисто.

Задній хід Мінтрансу

Задній хід Мінтрансу

Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський вніс зміни до Плану заходів щодо підвищення рівня використання української мови у сфері транспорту та зв’язку, який передбачав повний перехід на державну мову всіх нормативних актів, технічної документації, правил та інструкцій, виданих раніше російською, а також виготовлення квитків на проїзд в усіх видах транспорту тільки українською.

УТОЧНЕННЯ

УТОЧНЕННЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У номері «УМ» від 16 січня було опубліковано замітку, де з прес–конференції голови правління Тендерної палати України Володимира Лаби було наведено твердження про розкрадання державних коштів дочірнім підприємством ШРБУ№100 — ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України», а саме — щодо придбання на суму 400 млн.гривень універсальних будівельних машин, тоді як, за даними пана Лаби, їх можна було придбати за 70 млн. гривень.

Президент над хмарами

Президент над хмарами

Сісти за штурвал справжнього винищувача у дитинстві мріє, мабуть, кожен хлопець. Якщо така дитяча мрія була й у Віктора Ющенка, то вчора йому вдалося її здійснити. Під час відвідання 40–ї бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних сил (це у Василькові на Київщині) Президент політав на винищувачі Су–27.

Кіно на марші

Кіно на марші

Сьогодні о 18.00 із Софійського майдану почнеться хода під гаслом «Від кіна українського — до українського кіна», зорганізована ВО «Свобода» та митцями — кінорежисером Юрієм Іллєнком та актором Богданом Бенюком (не дивно, бо вони теж партійці «Свободи»), Андрієм Середою і гуртом «Кому вниз».

Всі статті рубрики