НОВИНИ ПЛЮС

23.02.2008

Номер один на УТ1

Президент України Віктор Ющенко призначив ведучого шоу­програм і фестивалів Василя Ілащука виконуючим обов’язки президента Національної телекомпанії України.

Ще один документ щодо НАТО

Кабінет Міністрів затвердив план співробітництва Україна—НАТО на 2008 рік. «Цей документ уже прийнято сьогодні і рекомендовано для розгляду Президентом», — повідомив міністр закордонних справ Володимир Огризко.

СБУ попереджає «пісуарників»

Служба безпеки України розпочала перевірку заяв та звернень громадян, організацій, народних депутатів щодо фактів поширення окремими особами матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території України, а також публічних закликів до вчинення таких дій. «Особливе занепокоєння викликають заяви окремих політиків у зв’язку з підготовкою до так званого другого з’їзду депутатів усіх рівнів у Сіверськодонецьку», — підкреслює пресцентр СБУ. Служба безпеки нагадує, що статтею 110 Кримінального кодексу передбачено кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України шляхом позбавлення волі від 7 до 12 років.

Оніщук править Януковича

Міністерство юстиції здійснило експертизу урядових актів, виданих у період з 4 серпня 2006го по 18 грудня 2007 року. Предметом експертизи було виявлення можливих корупційних схем та зловживань під час витрачання бюджетних коштів, відчуження державного майна тощо. За словами міністра Миколи Оніщука, за результатами експертизи урядом вже скасовано 10 актів Кабінету Міністрів, переважна частина яких стосується державного майна. Ще 12 актів, які містили ознаки корупційних зловживань, на момент експертизи втратили чинність, оскільки були пов‘язані з бюджетним чи календарним роком. Ще 11 були актами разової дії і виявилися виконаними.

Туск приїде пізніше

Прем’єр­міністр Польщі Дональд Туск відвідає Україну з візитом не 26 лютого, а, ймовірно, у другій половині березня, повідомила вчора польська газета «Жечпосполита». Очікувалося, що глава уряду Польщі підпише в Києві угоду про спільні дії в напрямі проведення Євро­2012 та угоду про прикордонний рух ще до весни. Але виявилося, що «календар обов’язків прем’єра є дуже, дуже напруженим» (цитата з керівникка його канцелярії). Тож на Форумі «Україна—Європа» в Києві польський уряд представить віцепрем’єр Вальдемар Павляк.