Стара пісня про нові ціни

Стара пісня про нові ціни

Якщо в місті зупиняється транспорт, це, звісно, проблема. У Сумах минулого тижня зупинилися маршрутні таксі. Чи проблема, коли не ходять таксі? Певно ж, не така велика, бо є ще тролейбуси та автобуси — основний вид міського транспорту. Є, але в Сумах вони давно перестали бути основними. Цю роль упродовж років виконували саме «маршрутки», які давно вже не таксі. Їх появі хтось радів: з одного кінця міста до другого потрапляєш одним транспортом. Хтось нарікав: розвелося цих «маршруток» — вулицею не проїдеш. Усі обурювалися низькою якістю обслуговування. Але, пропускаючи тролейбуса, зупиняли рукою проїжджу «маршрутку»: час — гроші, хай дорожче, але швидше.

Нема життя серед сміття!

Нема життя серед сміття!

Міський голова Донецька Олександр Лук’янченко якось назвав обласний центр гучним словосполученням «місто без околиць». Мовляв, благоустрій стане обов’язковою ознакою не тільки центру міста, а й усіх–усіх його окраїн. І що ж? Донеччанам дуже сподобалась ця влучна характеристика. І повторюючи вслід за «мером», вони тепер теж підтверджують, що тут і справді немає занедбаних околиць, бо все місто є однією гігантською околицею... Причому, в першу чергу так вважають мешканці центральних районів. А тим, кому «пощастило» мешкати у віддалених районах, уже не кепкують зі слів міського голови. Жителі донецьких селищ тепер влаштовують масові акції протесту проти бездіяльності керівників «міста без околиць». Свіжий приклад — близько сотні мешканців Будьонівського району заблокували під’їзди до місцевого сміттєзвалища, вимагаючи привести його у відповідність до економічних та санітарних норм.

«Стара» область з другим диханням

«Стара» область з другим диханням

Олександра Домбровського можна впевнено називати довгожителем у головному владному кабінеті Вінниччини — на посаді голови облдержадміністрації розпочав відлік уже четвертого року. За період незалежності так довго тут не працював жоден із восьми його попередників. Нині він — один із претендентів на звання «Регіональний лідер року» загальнонаціональної програми «Людина року», підсумки якої підіб’ють у березні. Правда, про це Домбровський воліє не згадувати, акцентуючи увагу в розмові з кореспондентом «УМ» передусім на тому, що зроблено і що планується зробити в області.

Всі статті рубрики