НОВИНИ ПЛЮС

20.02.2008

Рейтинг БЮТ зростає, ПР — падає

Якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі, коаліція БЮТ і «НУНС» отримала б приголомшливу перевагу над «Регіонами» та їх сателітами. Про це свідчать результати опитування Центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова, результати якого наводить агенція «Українські новини». 30,2% опитаних готові підтримати на парламентських виборах Блок Тимошенко, 23,1% — за Партію регіонів, 10,1% — за блок «Наша Україна — Народна самооборона», 5,1% — за Компартію, 3,7% — за Блок Литвина. Тобто до Ради пройшли б ті самі політичні сили, що представлені там і нині.

Крім того, 1% опитаних проголосував би за Соцпартію, 0,7% — за ВО «Свобода», 0,6% — за Прогресивну соціалістичну партію, 1,2% — за яку–небудь іншу партію або блок, 8,3% — проти всіх, 9,2% — не пішли б на вибори, 6,8% — вагалися з відповіддю.

Соціологічне дослідження проводилося з 31 січня по 5 лютого, було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Відставка глави Львівщини

Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник учора подав на ім’я Президента Віктора Ющенка заяву про звільнення за власним бажанням. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на прес–службу ОДА. За даними «УМ», причиною відставки 50–річного керівника стала складна хвороба. Львівщиною «нашоукраїнець» Олійник керував із лютого 2005 року — тобто з самого початку «помаранчевої» влади.

Тимошенко хворіє, але в Росію збирається

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко досі хворіє на ангіну, але свій візит до Росії скасовувати не збирається. Про це сайту «Обком» повідомила представник прес–служби БЮТ Наталя Лисенко. Візит глави українського уряду до Москви заплановано на 21 лютого.

Підготовка до Євро–2012

Віктор Ющенко має намір за кілька тижнів запросити президента УЄФА Мішеля Платіні відвідати стадіон, що будується в Дніпропетровську до Євро–2012, аби керівник європейського футболу міг особисто оцінити рівень готовності цієї арени до чемпіонату. Про це Президент Ющенко сказав у інтерв’ю журналістам учора в Дніпропетровську після огляду будівництва стадіону «Металург», де мають проходити матчі Євро–2012. «Дніпропетровськ є тим містом, яке може звітувати про найбільший рівень готовності спортивної інфраструктури до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, — заявив Ющенко. — Місто володіє чітким планом, пооб’єктна політика визначена». Йдеться про 42 об’єкти, які поставлені під персональний контроль на всіх рівнях влади.

Президент вважає, що ситуація в Дніпро­петровську має стати позитивним прикладом для інших міст, що беруть участь у підготовці Євро–2012. За словами Ющенка, до кінця тижня має бути завершено формування повного переліку об’єктів регіональної і центральної інфраструктури, які необхідно підготувати до чемпіонату.