Воля для Колі

20.02.2008
Воля для Колі

Фан–клуб домігся звільнення соціаліста–донжуана. (Фото УНІАН.)

Екс–міністра транспорту та зв’язку Миколу Рудьковського випустили з–за ґрат слідчого ізолятора №13 лише вчора (бо в понеділок увечері, коли Апеляційний суд Києва ухвалив несподіване рішення про зміну запобіжного засобу для Рудьковського з арешту на підписку про невиїзд, судова канцелярія вже не працювала).

Отже, Рудьковський залишив непривітне приміщення «Лук’янівки» об 11.40. На волі його зустрічали залишки пікетувальників, котрі вимагали Миколиного визволення. Як свідчать очевидці, звільнення соціаліста, обвинуваченого в корупційних діяннях, було для них справою життя і смерті. Бабусі з трояндами вельми схвально відгукувалися про людські і професійні якості Рудьковського. А одна з прихильниць навіть присвятила підслідному вірш: «Думайте, люди, не проспите момент! / Может, Рудьковский — наш Президент?!»

Сам без п’яти хвилин кандидат у президенти в супроводі адвокатів та нардепів від ПР Сівковича й Шенцева попрямував до добре знайомої клініки «Борис» — «для продовження лікування». Принаймні так сказала речниця Рудьковського Вікторія Бутенко.

За її ж словами, тікати до Росії, як повідомляла прокуратура, пан Микола не збирається. «Він має багато можливостей залишити країну, але він цього не зробить, — обіцяє прес–секретарка. — Інформація щодо намірів Рудьковського залишити країну або навіть місце свого проживання є недостовірною, а її поширення — провокацією і ганебним псевдоаргументом».