ЗИМОВІ ВИДИ

20.02.2008

Хокей

НХЛ. «Айлендерз» — «Сан–Хосе» — 3:2.

У цьому матчі Руслан Федотенко відзначився лише одним кидком по воротах гостей, зате, за підсумками минулого тижня, український форвард нью–йоркського клубу став «другою зіркою НХЛ» (після воротаря «Сент–Луїса» Менні Легассі). В активі Федота – чотири закинуті шайби й одна результативна передача в трьох виграних «острів’янами» матчах.

* * *

Чемпіонат Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». «Крилья совєтов» — «Хімік» — 2:3.

* * *

На льоду столичного Палацу спорту відбувся фінальний всеукраїнський конкурс хокейної майстерності, присвячений 100–річчю Міжнародної федерації хокею. В Україні такі змагання юних хокеїстів пройшли вперше. Попредньо було проведено тести в дитячо–юнацьких хокейних школах, які й визначили 20 учасників головного змагання. Фіналісти змагалися у п’яти вправах: слалом і переміщення з шайбою, 30–метрові забіги вперед і назад обличчям (без шайби); кидки на влучність. Як повідомляє прес–служба ФХУ, переможцем став нападник школи «Сокола» Владислав Курський (1993 р.н.). Він представлятиме Україну на суперфіналі конкурсу хокейної майстерності в Канаді.

* * *

Найтриваліший в історії хокею матч зіграли ентузіасти цього виду спорту в Канаді. Поєдинок між командами «Зцілення» і «Надія» тривав десять діб і закінчився з рахунком 2250:2223. Метою такого незвичайного змагання був збір коштів на боротьбу з онкозахворюваннями в дітей.

Сани

На етапі Кубка світу в Сігулді (Латвія) українка Наталія Якушенко в другому заїзді показала найкращий результат, але в підсумковому протоколі опинилася на четвертому рядку. Наша Лілія Лудан за сумою двох спроб — дев’ята. А медалі дісталися німкеням Хюфнер і Краузхар та латишці Тірумі.

Лижі

Українка Валентина Шевченко фінішувала п’ятою у спринтерській гонці на 10 км на етапі Кубка світу в Лібереці (Чехія). Її відставання від переможниці — шведки Астрід Якобсен — становило менше 9 сек., а від бронзової призерки Шарлотти Калла (Швеція) — 1,6 сек. «Срібло» — у польки Юстини Ковальчик.

У чоловічих перегонах на 15 км наш Олександр Пуцько аж 63–й, а Роман Лейбюк — узагалі 74–й серед 76 учасників. Першість тут виборов француз Жан–Марк Гелар.

Фристайл

На етапі Кубка світу в Інавасіро (Японія) у чоловічій акробатиці українець Станіслав Кравчук посів шосте місце, а Олександр Абраменко — дев’яте; медалі ж розділили Кушнір (Білорусь), Омішл (Канада) й Сент–Ондж (США).

У змаганні жінок Надія Діденко та Ольга Волкова показали 12–й і 13–й результати відповідно, Ольга Полюк — 17–та серед 18 учасників. А на п’єдестал зійшли австралійка Джекі Купер, тепер — білоруска, а донедавна — наша співвітчизниця Алла Цупер і китаянка Ніна Лі.