Розбите «серце»

16.02.2008

Лише зовні здається, що кульки із написами «НАТО — ні!» в заблокованому залі Верховної Ради — це весело і красиво. Іноді блокування набуває зовсім неадекватних, брутальних форм, а дехто з депутатів виходить з–під куль (у сенсі — повітряних) із травмами. Так, за словами «нашоукраїнця» Юрія Кармазіна, у вівторок під час сутички біля президії нардеп від Партії регіонів Дмитро Саламатін розбив голову одному з колег із Блоку Юлії Тимошенко.

«Серйозно поранили депутата із БЮТ, і ніхто про це не повідомив. Про всякий маразм, що хтось комусь покусав руку, — про це говорили. А те, що людині розбили голову, і це зробив депутат із «Регіонів» — про це ніхто не сказав», — відзначив Юрій Кармазін в інтерв’ю на «5–му каналі». Народний депутат закликав лідера Партії регіонів Віктора Януковича вибачитися за поведінку соратника і звинуватив його у подвійних стандартах. «Луценко побився з Черновецьким — це Янукович засуджує. А те, що його член фракції при блокуванні б’є в голову людину — це він не засуджує», — обурюється Кармазін.

У коментарі «УМ» Юрій Кармазін уточнив, що сутичка відбулася близько дев’ятої ранку, десь за годину до планового відкриття засідання. Він не зміг пригадати ім’я депутата із «сердечної» фракції. «Безпосередньо я не бачив інциденту, — каже Кармазін. — Мені розповідали БЮТівці, що цей чоловік (Саламатін. — Авт.) ударив депутата по голові, і пішла кров».

У приймальні Дмитра Саламатіна заперечили, що «регіонал» когось бив. Щодо коментарів, то помічниця депутата обіцяла їх надати після того, як Саламатін ознайомиться із відеозаписом інтерв’ю Кармазіна на «5–му каналі». «Дмитро Альбертович не бачив цього ефіру, — сказала помічниця. — Зараз він перебуває у відрядженні».