НОВИНИ ПЛЮС

09.02.2008

Конфлікт навколо ФДМУ

Президент Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з проханням вивчити конституційність указів уряду від 6 лютого при відстороненні Валентини Семенюк від обов’язків голови Фонду держмайна. Зокрема, Президент призупинив укази Кабміну про призначення заступниками ФДМ Андрія Портнова, Сергія Петрашка й Вадима Фесенка, а також про відсторонення із посади «зама» Світлани Ледомської.

БЮТівець Андрій Портнов, якого уряд призначив в.о. голови ФДМУ, сказав, що приступить до роботи у Фонді зовсім скоро. «Я також сказав, що мені дуже подобається в кабінеті Семенюк і що я обов’язково буду годувати її рибок. Причому до їхнього годування я маю намір приступити максимум тижня за півтора», — цитує Портнова газета «Коммєрсант–Україна».

«Регіони » — теж за СОТ

Заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов упевнений у тому, що парламент ратифікує вступ України до Світової організації торгівлі. «Напевно, ми будемо нерозумними людьми, нерозумними політиками, якщо хтось почне говорити, що ми не повинні затверджувати якісь подальші документи. Вони будуть затверджені, тому що ми вибрали шлях і ми туди ідемо», — сказав Єфремов на каналі «1+1».

Відзнаки

Президент Віктор Ющенко нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня Голову Верховної Ради, екс–главу МЗС Арсенія Яценюка, екс–міністра зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі (1999—2000) Андрія Гончарука та заступника міністра економіки Валерія П’ятницького. Їх, як і ще чималу когорту держчиновників, відзначено за видатний особистий внесок у забезпечення інтеграції України у Світову організацію торгівлі. У зв’язку з цією подією глава держави також присвоїв кільком економістам звання заслужених. У їх числі — голова Державної митної служби, екс–міністр економіки Валерій Хорошковський і перший заступник голови секретаріату Президента Олександр Шлапак.

Зачистка за розпущеними

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонуватиме винести на розгляд ВР всі законопроекти, прийняті парламентом V скликання між 2 квітня і 3 червня минулого року. Це часовий проміжок між першим указом Віктора Ющенка про розпуск ВР і днем, коли парламент став неповноважним. Про це Яценюк заявив під час зустрічі з керівництвом парламентських комітетів. Як повідомляє інформаційне управління ВР, законопроекти пропонуватимуться до розгляду в другому та третьому читаннях. Пропозицію пустити їх в обробку висунув регламентний комітет нинішньої ВР.