НОВИНИ ПЛЮС

06.02.2008

Справа Гонгадзе

Судове засідання у справі про вбивство Георгія Гонгадзе перейшло до фази дебатів. Як розповіла агенції «Українські новини» Валентина Теличенко — представниця вдови журналіста Мирослави Гонгадзе, на дебатах виступили прокурори, і, на прохання захисту, суд переніс засідання на 21 лютого, аби інші учасники процесу мали можливість підготуватися до виступів. Обвинувачувальна сторона попросила Апеляційний суд Києва засудити Миколу Протасова, Олександра Поповича та Валерія Костенка до 14, 13 і 12 років ув’язнення, відповідно. За словами Теличенко, перед виступом прокурорів підсудний Костенко повністю визнав свою провину, а Попович і Протасов — частково. «Обидва вони наполягали на тому, що не було попередньої змови про здійснення вбивства», — відзначила Теличенко.

Президентські вимоги щодо держбюджету

Президент просить Прем’єр–міністра направити йому проект змін до Державного бюджету на 2008 рік до 14 лютого, а його доопрацьований варіант (з урахуванням пропозицій секретаріату Президента) — за два дні до засідання Кабміну, на якому його буде розглянуто. Ющенко також просить уряд Тимошенко врахувати у проекті змін до Держбюджету низку своїх вимог.

За Конституцією, в роботі над бюджетом задіяні два органи: Кабмін, який готує проект бюджету, і Верховна Рада, яка його ухвалює. Президент приймає рішення, чи підписувати такий бюджет, чи накладати вето.

Медіа для мас

Інформаційне агентство «Українські новини» внаслідок операції купівлі–продажу увійшло до складу U.A. Inter Меdіа Group, власником якої є керівник Державної митної служби Валерій Хорошковський. Він також контролює телеканали «Інтер», НТН і ще низку ЗМІ.