РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.01.2008

8,8 мільярда людей

було перевезено за 2007 рік пасажирським транспортом України. Це на 7,2 відсотка більше, ніж за попередній рік. Про це повідомив Держкомстатистики України. При цьому залізницею скористалися 447,4 млн. пасажирів (на 0,2% менше, ніж за попередній рік), а послугами автотранспорту — 4,2 млрд. пасажирів (на 4,7% більше). Кількість перевезень пасажирів морським транспортом порівняно з 2006 роком знизилася на 29,5%, а авіатранспортом зросла на 12,5%.

Понад 36 мільйонів гривень

було стягнуто до держбюджету за два місяці проведення спецоперації СБУ з боротьби з контрабандою під назвою «Цунамі». Як повідомила керівник прес–служби СБУ Марина Остапенко, в ході проведення операції було порушено 49 кримінальних справ (здебільшого за статтею про перевезення контрабанди).

542 тисячі нових авто

було продано в Україні в 2007 році. Це майже вдвічі (або на 46,1%) більше, ніж у 2006–му. Про це йдеться в повідомленні аналітичної групи «AUTO–Consulting», оприлюденому УНІАНом. Зокрема, в грудні 2007 року встановлено новий історичний максимум продажів нових автомобілів в Україні — понад 61 тисяча штук. Порівняно з груднем 2006 року зростання продажів становило 79,9%. Таким чином, грудень став найвдалішим місяцем за всю історію українського авторинку. Аналітики вважають, що 2008 рік на авторинку буде теж відзначений високою динамікою продажів.

400 літрів вин

під назвами «Широка коаліція», «Юльчина радість» та «Шуфрич в бокалі» було розпр­одано на фестивалі «Червене вино» в місті Мукачеве Закарпатської області. Ці вина виробила пані Єлизавета з Іршавського району. Крім виноградних напоїв, жінка запропонувала споживачам самогон під назвою «Сльози Януковича». Напої з «політичними» назвами продавалися за ціною 4,5 грн. за 200 грамів.

До 90 каналів

розширено «гарячу» телефонну лінію Ощадбанку. Вже в перші дні роботи лінії «Укртелеком» зафіксував рекорди при зверненнях громадян. За словами голови правління ВАТ «Ощадбанк» Анатолія Гулея, найбільша кількість громадян, які звернулись на «гарячу» лінію протягом години, становила 20 тисяч осіб, а за одну секунду було зафіксовано 300 дзвінків.

90 відсотків посівів

озимих культур в Україні перебувають у хорошому стані, повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник. При цьому він зазначив, що є деякі проблеми з посівами ячменю й ріпаку в східних районах країни у зв’язку з низькою погодною температурою.

Понад 60 відсотків

лісу на Херсонщині, який минулого літа був охоплений вогнем, розчищено на сьогодні від згорілої деревини. Про це повідомила головний лісничий Херсонської області Ольга Ложкіна. До весни землі, які звільнилися, буде засаджено молодими деревами. Саджанцями області допоможуть Дніпропетровщина, Запоріжжя, Кіровоградщина й Одещина. При засадженні площ уже вирішили відмовитись від саджанців кримської сосни, яка добре горить, а перевагу віддадуть листяним деревам і чагарникам.

17 вищих навчальних закладів

Києва готуватимуть до Євро–2012 волонтерів та стюардів, які допомагатимуть учасникам та гостям спортивного дійства комфортно почуватися в столиці. Як повідомила прес–служба КМДА, молодь готуватимуть за навчальними програмами та посібниками, розробленими науковцями Київського національного університету ім. Шевченка, який виграв відповідний тендер. Крім того, передбачено видати українсько–німецький, українсько–англійський та українсько–французький розмовники для волонтерів, стюардів, працівників міліції, лікарів швидкої допомоги, співробітників метрополітену та інших служб.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>