ТРАНСФЕРИ

15.01.2008

«Дніпро»

Дніпропетровський «Дніпро» став першим українським клубом, що серйозно підсилився в новому році. Новобранцем лідерів чемпіонату України став 25–річний аргентинець, лівий півзахисник Осмар Феррейра, який виступав на батьківщині за «Сан–Лоренсо». Цей гравець починав кар’єру у знаменитому «Рівер Плейт»(Буенос–Айрес), на молодіжному чемпіонаті світу 2003 року у семи матчах забив два голи, після чого виступав за російський ЦСКА та голландський ПСВ. Феррейра підписав із «Дніпром» 4–річний контракт.

* * *

За повідомленням сайту FCDnipro.dp.ua, півзахисник збірної України Руслан Ротань знову став гравцем «Дніпра». Провівши два з половиною роки в київському «Динамо», Ротань повернувся до свого першого клубу, з яким підписав 3–річний контракт.

* * *

Ще одним новачком дніпрян позавчора став 25–річний нападник збірної Румунії Іон Мазілу, який досі грав за «Рапід» (Бухарест). Його 4–річний контракт із командою Олега Протасова, за інформацією румунських ЗМІ, обійшовся «Дніпру» у 4 млн.євро. Виступи в чемпіонаті своєї країни Іонуц почав у клубі «Спортул» (1999—2006 рр. 182 матчі, 80 голів). За «Рапід» у минулому сезоні забив 18 голів, у позаминулому — 22 (найкращий бомбардир першості Румунії). За національну збірну Румунії провів дев’ять матчів, забив два голи.

Учора дніпропетровці відбули зі своїми новачками на тренувальний збір у Туреччину.

«Шахтар»

Як уже повідомляла «УМ», із «гірниками» тренується Костянтин Кравченко, котрий досі виступав за «Дніпро». Однак насправді цей півзахисник «завис» між двома клубами. Річ у тім, що «Шахтар» висловив готовність заплатити за нього 5 млн. доларів. Згідно з умовами Кравченкового контракту, це означає, що він має право залишити Дніпропетровськ і переїхати до команди–платника. Однак власники «Дніпра», всупереч нормам чинної угоди, вимагають за хавбека 6 млн. «зелених» і звинувачують донеччан у «крадіжці». Ті, у свою чергу, не згодні з таким трактуванням і заявляють, що «Дніпро» порушує права Кравченка.

* * *

За інформацією сайту «Терикон», ще одним новачком «Шахтаря» може стати 33–річний італійський форвард Нікола Аморузо. Президент «Реджини» Паскуале Фоті нібито пристає на пропозицію українського клубу про трансфер ветерана за 4,5 млн. євро.

«Динамо»

Аргентинець Роберто Нанні, куплений динамівцями влітку 2003 року за $5 млн., повернувся в розташування київського клубу. За повідомленням газети «Сєгодня», у цього форварда закінчилася оренда в команді італійської серії С «Кротоне». Контракт із «Динамо» в Нанні буде чинним ще півроку.

«Металіст»

У суботу харківський «Металіст» відбув на збір до ОАЕ. Серед інших тренер Мирон Маркевич узяв на тренування і нападника Євгена Гаврюка — молодого вихованця українського футболу, котрий досі перебував у таборі московського «Локомотива».

«Іллічівець»

Воротар російського «Ростова», екс–голкіпер збірної України Ілля Близнюк завершив спортивну кар’єру і став до роботи в тренерському штабі маріупольського «Іллічівця». Про це повідомляє офіційний сайт ростовського клубу.