Російська дипломатія — це імперська ідеологія

Російська дипломатія — це імперська ідеологія

Не встиг Конститу­ційний Суд оприлюднити своє рішення від 24 грудня минулого року про те, що іноземні фільми не підлягають поширенню і демонстрації в Україні, якщо вони не дубльовані, не озвучені або не супроводжуються субтитрами державною мовою, як у відповідь прозвучала заява Департаменту інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії. Там рішення найвищого конституційного органу України гостро розкритикували. Мовляв, воно суперечить Європейській хартії регіональних мов або мов меншин. «Це рішення виявилося черговим підтвердженням небажання української влади повністю і сумлінно виконувати свої міжнародні зобов’язання», — йдеться у коментарі ДІП МЗС РФ.

І вино, і пампушки...

І вино, і пампушки...

Сьогодні в місті Мукачів, що на Закарпатті, розпочався обласний фестиваль–конкурс «Червене вино». Тут традиційно напередодні старого Нового року збираються як відомі винарі, так і просто любителі цього напою. «В неділю чекаємо на Президента України, — сказав начальник відділу культури Мукачівської міськ­ради Ілля Греба. — Близько четвертої він прилетить разом із делегацією. Також прибуде і президент Угорщини. Правда, гостюватимуть глави держав тільки один день».

У крижаному полоні

У крижаному полоні

П’ять діб перебуває у крижаному полоні серед Азовського моря судно «Атлантик Джой» під прапором Панами. Першими закутий у льодах корабель помітили прикодонники: судно стояло за 6 км від берега біля початку Бердянської коси і не реагувало на радіозапити. Як пізніше з’ясувалося, «Атлантик Джой» з 29 грудня стояв на зовнішньому рейді Маріупольського порту, а 3 січня мав піти під завантаження.

У сусіда була сокира

У сусіда була сокира

Для невеликого села Мань­ківка, що в Туль­чин­ському районі на Він­ниччині, раптове зникнення людини серед білого дня — річ нечувана, адже всі сільчани завжди один в одного на виду. І все ж сімдесятидворічний мешканець, який ненадовго вийшов із дому перед обідом, як у воду впав. Коли він не повернувся до вечора, дружина вдарила на сполох, зателефонувала в міліцію. Колективні пошуки впродовж майже доби результатів не дали.

«Колеса» для малечі

«Колеса» для малечі

У новорічну ніч у двох чернівецьких пологових будинках народилось 12 малюків. Що дуже потішило лікарів — першими народились хлопчики, а за народними прикметами, це дуже добре. Шестеро хлопчиків і шестеро дівчаток стали в новорічну ніч чернівчанами, які народились у ювілейний рік. Адже цьогоріч «буковинська столиця» святкує 600–річчя з дня першої письмової згадки про місто. Серед цих немовлят є й пара близнюків.

Вогонь на шпалах

Вогонь на шпалах

Явно не пощастило пасажирам поїзда № 127, що слідував позавчора маршрутом «Кременчук—Знам’янка—Львів». Хвилин через 20 після відправки з тернопільського залізничного вокзалу машиніст помітив дим та іскри в другій секції електровоза і вимушений був зробити екстренну зупинку. Спочатку бригада, відчепивши і відігнавши на безпечну відстань вагони з пасажирами, намагалася загасити полум’я самотужки, за допомогою портативних вогнегасників. Відтак викликала пожежний поїзд.

Усе найкраще — пасажирам

Усе найкраще — пасажирам

Львівська залізниця має намір збудувати новий приміський вокзал, пропонуючи інвесторам розмістити поруч свої торгово–розважальні комплекси. Начальник «Львівської залізниці» Михайло Мостовий упевнений, що такі умови зацікавлять інвесторів, які повинні будуть реалізувати проект на триста мільйонів гривень. «Новий приміський вокзал буде розміщений поряд із нинішнім, на вулиці Городоцькій», — повідомив начальник Львівської залізниці Михайло Мостовий.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Держава відповість

Держава відповість

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

27 липня 2002 року на військовому летовищі Скнилів у Львові під час авіашоу внаслідок падіння літака СУ–27 загинули 77 осіб, в тому числі 28 дітей. Ще 500 людей були визнані судом постраждалими. Незважаючи на те, що з того часу минуло понад п’ять років, рідні загиблих та ті, кому таки пощастило вціліти, й досі намагаються знайти правду. Адже, вважають вони, держава практично нічого не зробила, щоби хоч якось зменшити їхнє горе. Пройшовши вітчизняні суди і залишившись невдоволеними їхніми рішеннями, вони тепер прагнуть, аби останню крапку поставив Європейський суд з прав людини.

Всі статті рубрики