Днями на посту Державтоінспекції поблизу райцентру Чутове правоохоронці затримали вантажівку «Рено–Магнум», якою перевозили майже 30 тонн м’яса. Документи на транспортування свинячих туш у водія іномарки були. Та чи справжні вони? Адже перевізник стверджував, що прямує з одного м’ясокомбінату, розташованого в Житомирській області, на інший, у Миколаївську область. Водночас, згідно з наданими ним документами, свинина потрапила в Україну аж із Бразилії... Тож зараз ці карколомні маршрути новорічно–різдвяних делікатесів досліджують правоохоронці. До речі, робити це дуже непросто. Адже у подібних випадках практично всі власники недешевого товару запевняють: вони везуть до пункту призначення лише те, що придбали на внутрішньому ринку, тобто в Україні.
Хоча насправді нерідко стають однією з ланок контрабандного ланцюга. Про його масштаби можна лише здогадуватися, читаючи міліцейські зведення. За кілька останніх тижнів тільки на Полтавщині співробітники міліції затримали ще три «фури», якими без будь–яких супроводжувальних документів (!) перевозили 60 тонн сала і 13 тонн курячих стегенець, більш відомих як «ніжки Буша». Звісно, не мала та «смакота» і жодних сертифікатів якості. Тож перш ніж купувати «дешевеньке» м’ясо чи сало до святкового столу, вочевидь варто замислитись: чи не спричинить воно «карнавальної какофонії» у наших шлунках?