РАХУНКОВА ПАЛАТА

28.12.2007

11 мільйонів гривень

виділив Кабмін на будівництво метрополітену в Дніпропетровську, повідомляє облдержадміністрація. Чергову станцію метро «Центральна» тут планують відкрити через три роки. Зараз роботи ведуться на шести будівельних майданчиках дніпропетровської «підземки». З 1996 по 2003 роки будівництво метро в місті було законсервовано.

700 тисяч гривень

виділено столицею на реконструкцію двох столичних ботанічних садів. Зокрема, в ботсаду ім. М.М.Гришка планується розширити центральний вхід та обладнати його сучасними турнікетами. Передбачається також замінити асфальтове покриття, осучаснити фонтан і реконструювати адміністративний корпус. Територія також буде пристосована для відвідування саду людьми з особливими потребами. Тим часом у ботсаду ім. О.В.Фоміна заплановано відремонтувати паркан, якому понад 60 років.

50 тисяч українців

зустрінуть Новий рік у поїздах, повідомила прес–служба «Укрзалізниці». Аналогічна кількість мандрівників святкувала новорічне свято на колесах і торік. У прес–службі також додали, що у звичайні дні в поїздах ночують від 70 до 90 тисяч пасажирів.

1582 гривні

витрачала щомісяця середньостатистична українська сім’я на прожиття у 2007 році, повідомляє Держкомстатистики. Це на 13% більше, ніж у 2006 році. Традиційно міське населення витрачало більше: із розрахунку на одну родину з трьох людей у містах йшла 1661 гривня в місяць, тоді як у селі — на 250 менше (1405 гривень). 54,3% доходу українців цьогоріч йшло на харчування, водночас експерти зазначають, що в першому півріччі 2007 року значно збільшились витрати громадян на непродовольчі товари.

553 українські миротворці

зустрінуть Новий рік у «гарячих» точках — а це 10 країн світу, де українці виконують миротворчі місії. Про це повідомляє пресслужба Міноборони. Найбільше наших вояків нині перебуває у Ліберії — 301 особа, а також у Косові, де служать 184 українці. Ще 68 українських військових зустрінуть Новий рік у Ефіопії, Еритреї, Конго, Судані, Афганістані, Іраку, Молдові та Грузії, де вони виконують миротворчі завдання.

29 відсотків українців

вважають Новий рік найбільш очікуваним святом у році. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною компанією Research & Branding Group. Крім того, 70 відсотків сказали, що обов’язково відзначатимуть прихід нового року. Як свідчить це ж опитування, найноворічнішим алкогольним напоєм українці вважають шампанське — його поставлять на стіл 67% опитаних, а традиційною для свята стравою є салат «Олів’є» — його збираються готувати 47% опитаних.

16 відсотків

становитиме в 2007 році інфляція. Такий прогноз зробив міністр фінансів Віктор Пинзеник. Міністр додав, що в 2008 році уряд планує домогтися зниження інфляції до менш ніж 10%. Тим часом у проекті держбюджету—2008 передбачено інфляцію 9,6% у 2008 році. Урядовий прогноз інфляції на 2007 рік передбачає цей показник на рівні 14,5%.

На 12 років

менше живуть українські чоловіки, ніж жінки. Про це повідомила представник Держкомстатистики Інна Самченко. У свою чергу, директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова додала, що згідно із дослідженням, в останні роки зростає розрив у показниках смертності чоловіків, які проживають в сільській та міській місцевостях. За її словами, у сільській місцевості особливо загрозлива ситуація, там чоловіки живуть приблизно на 2 роки менше, ніж у містах. Окрім того, в Україні спостерігається тенденція до втрати генофонду нації через алкоголізм.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>