20 тисяч на моркву і капусту

20 тисяч на моркву і капусту

У суботу в кафе «Небо» в «PinchukArtCentre» оголосили кращого письменника за версією польського інституту. Переможцем премії імені Конрада і володарем 20 тисяч гривень став іванофранківець Тарас Прохасько.

Нині — переможець, завтра — суддя

Нині — переможець, завтра — суддя

Книжки–номінанти пропо­нували цього року четверо членів журі — професор НаУКМА Віра Агеєва, літератор Олександр Ірванець, культуролог Сергій Васильєв та торішній переможець конкурсу Сергій Жадан. Натхненниця заходу, продюсер Бі–Бі–Сі Світлана Пиркало є адміністратором конкурсу. В разі невирішуваної суперечки між членами журі (якщо на «Книжку року» претендуватимуть два автори) адміністратор має право вирішального голосу.

Чехов — на всі часи

Чехов — на всі часи

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Москві тривають зйомки нового повнометражного художнього фільму «Іванов» за однойменною п’єсою А. П. Чехова. Створює стрічку відомий російський кіно– і театральний режисер, сценарист і продюсер Вадим Дубровицький. У проекті зайняті Богдан Ступка (грає голову земської управи Павла Лебедєва) і його син Остап, Олексій Серебряков, Ольга Волкова, Володимир Ільїн, Катерина Васильєва, Едуард Марцевич, Євген Воскресенський, Євгенія Добровольська, Валерій Золотухін та інші. Натурні зйомки проводились у столичній садибі «Кусково», а інтер’єрні сцени знімають у чудовій садибі «Братцево». Саме тут були відзняті такі відомі стрічки за класичними сюжетами, як «Баришня–селянка», «Петербурзькі тайни», «Про бідного гусара замовте слово» та деякі інші. Богдан Сильвестрович (котрий, до речі, розривається між зйомками в Москві і театральними справами в Києві), познайомив мене з режисером — своїм давнім приятелем (за що йому дуже вдячний), і я задав Вадиму Феліксовичу кілька запитань.

Всі статті рубрики