ХРОНІКА

12.12.2007

Футбол

Екс–наставник збірної України Олег Блохін підписав трирічний контракт із ФК «Москва», який у минулому чемпіонаті Росії посів четверте місце. Допомагати Блохіну тренувати «городян» будуть його колишні помічники в українській збірній — Олег Кузнєцов і Андрій Баль.

* * *

Чемпіонат світу серед клубів (Японія). 1/8 фіналу. «Сепахан» (Іран) — «Уейтекер юнайтед» (Нова Зеландія) — 3:1. Чвертьфінали. «Сепахан» — «Урава ред дайамандз» (Японія) — 1:3, «Етуаль дю Сахель» (Туніс) — «Пачука» (Мексика) — 1:0 (Наррі, 85).

У півфіналах зустрінуться: «Етуаль дю Сахель»— «Бока хуніорз» (Аргентина), «Урава» — «Мілан» (Італія).

* * *

Португалець Жозе Моуріньйо, якого більшість британських газет уже оголосили наставником збірної Англії, після роздумів таки відмовився від пропозиції англійської федерації очолити національну команду цієї країни.

Бокс

У рамках вечора професіонального боксу в Базелі (Швейцарія) інтерконтинентальний чемпіон у суперважкій категорії за версією IBF українець Олег Платов зустрівся із британцем Денні Уїльямсом. 24–річний Платов, який мешкає й тренується в Бельгії, почав двобій дуже активно, але в другому раунді отримав сильне розсічення брови й кровотечу. Через це в четвертому раунді рефері зупинив бій без оголошення результату. Попередньо боксери домовилися знову вийти на ринг один проти одного. Нагадаємо, Уїльямс три роки тому став останнім суперником Віталія Кличка; тоді українець переміг технічним нокаутом у восьмому раунді.

* * *

У найпринциповішому поєдинку грудня американець Флойд Мейвезер нокаутував у десятому раунді британця Ріккі Хаттона, захистивши таким чином свій титул чемпіона світу за версією WBC у вазі до 66,7 кг. На думку багатьох фахівців, Мейвезер нині є найсильнішим боксером у всіх вагових категоріях.

Лижі

На четвертому етапі Кубка світу, що відбувся в суботу в Давосі (Швейцарія), українка Валентина Шевченко посіла 19–те місце в гонці на 10 км класичним стилем. У чоловічому старті на 15 км «класикою» Роман Лейбюк показав 54–й час.

Санний спорт

На третьому етапі Кубка світу в Вінтерберзі (Німеччина) киянка Наталія Якушенко показала найкращий результат у сезоні — п’яте місце. А от Лілія Лудан виступила найгірше — 14–та позиція.

Волейбол

Чоловіки. Кубок України. Півфінали: «Локомотив» (Х) — «Локомотив» (К) — 3:0, «Юр. академія» — «Імпексагроспорт» — 3:1. За третє місце: «Локомотив» (К) — «Імпексагроспорт» — 2:3. Фінал. «Локомотив» (Х) — «Юр. академія» — 3:0.

Харківський «Локомотив» виграв національний трофей другий рік поспіль і вп’яте в історії клубу.

* * *

Українська жіноча суперліга. 7–й тур. «Керкінітіда» — «Джинестра» — 2:3, 0:3; «Галичанка» — «Златогор» — 3:1, 3:1; «Волинь» — «Круг» — 1:3, 0:3; «Сіверськодончанка» — «Орбіта» — 2:3, 3:1.

Турнірне становище: «Круг» — 27, «Галичанка» — 26, «Джинестра» — 25, «Златогор» — 20, «Волинь», «Орбіта», «Сіверськодончанка» — 18, «Керкінітіда» — 16.

Хокей

Молодіжна збірна України програла і другий матч чемпіонату світу в першому дивізіоні, що триває в Німеччині: цього разу по булітах команді Литви — 3:4.

* * *

НХЛ. «Торонто» — «Тампа–Бей» — 6:1 (Понікаровський «Тор» — 13:09, 1 кидок, «0»).

«Формула–1»

Іспанець Фернандо Алонсо у наступному році виступатиме за команду «Рено». Дворазовий чемпіон світу повернувся до французької «стайні» після скандального року, проведеного в «Макларені», де він так і не зміг поділити сфери впливу з партнером Льюїсом Хемілтоном. Напарником Алонсо в «Рено» буде бразилець Нельсон Піке–молодший, чий батько тричі ставав чемпіоном світу у 1980 роках.