НОВИНИ ПЛЮС

07.12.2007

Медіа для мас

Київська міська рада, зібравши антимерську більшість, вирішила ліквідувати комунальні підприємства редакції газет «Хрещатик», «Вечірній Київ» та «Українська столиця» у січні–червні 2008 року. Київрада обґрунтовує це рішення тим, що ці газети необ’єктивно висвітлюють діяльність різних фракцій Київради, порушують при цьому моральні й етичні норми, застосовують бульварні методи роботи. Київрада також вирішила до квітня 2008 року вивчити можливість створення інформаційного бюлетеня Київради для інформування громадськості про її роботу, повідомляють «Українські новини».

Секретар Київради Олесь Довгий розкритикував це рішення. На його думку, Київ міг би заробити багато грошей, продавши інформаційний холдинг, до якого планувалося передати згадані видання.

Оцінки

Член президії партії «Наша Україна» Ксенія Ляпіна виступає за відставку Віктора Балоги з посади глави секретаріату Президента. Вона вітає обрання спікером Арсенія Яценюка, але додає, що «замість того, щоб отримати підтримку суспільства як послідовна політична сила, ми частково її втратили, через візантійські спроби декого поінтригувати». На її думку, носієм такої політики є Балога. «Треба просто змінювати стиль політики, — вважає Ляпіна, — і, відповідно, носії публічної політики стають сьогодні більш затребуваними.

Справа Курочкіна

Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Святошинського райсуду Києва від 24 вересня, який визнав російського бізнесмена Максима Курочкіна невинним у скоєнні інкримінованих йому злочинів. Як повідомив адвокат Макса Бєшенного (кличка Курочкіна) Василь Діденко, відповідну ухвалу було винесено колегією суддів Апеляційного суду столиці на скаргу Генеральної прокуратури. «Ухвала суду вже набула законної сили», — сказав адвокат діяча, вбитого на подвір’ї суду.