«Історичне» «Динамо»

07.12.2007

До минулої середи «Динамо» не програвало «Таврії» понад 12 років. Але нинішній стан чемпіонів України, коли вони не можуть не те що набрати бодай одне очко в Лізі чемпіонів, а навіть впоратися з аутсайдерами внутрішньої першості, як ніколи підходить для нових «історичних» звершень.

Позавчора «Таврія» у чвертьфінальному матчі Кубка України вперше під керівництвом Михайла Фоменка завдала киянам поразки. Причому господарі аніскільки не побоювалися колись грізних суперників і вміло використовували свої нечасті атаки. Відкрити рахунок сімферопольці могли й до того, як у ворота «Динамо» влетів перший м’яч. Але воротар Рибка і захисник Ващук надали «Таврії» ще один шанс. Ним Йокшас і скористався на 26–й хвилині, поціливши ворота ударом головою з близької відстані.

Підопічні Олега Лужного відповіли двома пострілами у хрестовину й двома голами, не зарахованими через порушення правил. А в доданий бельгійським арбітром Де Блекером час Андрій Зборовський збільшив перевагу кримського клубу, «вистріливши» з–за меж штрафного майданчика. Рибка не виручив — у підсумку 2:0. Для молодого нападника цей гол став першим у складі «Таврії». Відігратися за сумою двох зустрічей «Динамо» спробує в столиці завтра.

В іншому чвертьфіналі донецький «Металург» після перемоги над «Нафтовиком» у Охтирці (3:2) здолав суперника і вдома, на стадіоні «Шахтар», — 1:0 (Гавриш, 22).