Ніхто з мешканців прилеглих місцевостей не припускав, що в занедбаній фермі на полі неподалік від села Добрівки Хмільницького району розгорнулося справжнє підпільне виробництво. Умільці прилаштувалися тут коптити скумбрію та горбушу, сховавшись від сторонніх очей, тож вони ніяк не очікували на появу працівників міліції. Останні не тільки задокументували діяльність незаконного рибцеху в антисанітарних умовах, а й вилучили півтонни готової продукції на суму 7,5 тисячі гривень, вже готової до реалізації на оптовому ринку обласного центру, а також чимало сировини, що розморожувалась просто на брудній підлозі.
Організатор коптильні — підприємець із сусіднього села, який уже не раз попадався на аналогічних оборудках. У січні цього року його затримували на мікроавтобусі, завантаженому копченою рибою без будь–яких документів, а в травні чималу кількість продукції виявили у нього вдома. «Покаявся» він своєрідно: виніс цех під сусіднє село. Тим більше що тоді він відбувся символічними адмінштрафами на мізерні суми — менше ста гривень. І це при тому, що, за оперативною інформацією правоохоронців, щотижня він збував оптовикам по дві–три тонни копченої риби!
Тепер на нього чекає суворіша відповідальність: готуються матеріали для порушення кримінальної справи за фактом незаконної підприємницької діяльності.
Загалом же, як повідомила «УМ» співробітниця центру зв’язків із громадськістю УМВС в області Ганна Олійник, із початку року ветеринарна міліція Вінниччини припинила діяльність п’яти подібних підпільних цехів. Три з них займалися переробкою риби, два — м’яса. Вилучені нею рибні та м’ясні продукти заважили 103 тонни.