Сковорода... як бренд для Харкова

Сковорода... як бренд для Харкова

Третього грудня виповнюється 285 років від дня народження українського мандрівного філософа Григорія Сковороди. Син простого козака, він став одним із найосвіченіших людей свого часу. «Український Сократ», що подарував світові «філософію серця» і вчення якого шанували далеко за межами України. Що й казати, якщо одним із шанувальників православного Сковороди був папа римський Іоанн Павло ІІ, а його філософія близька серцю сучасного письменника Паоло Коельо... От тільки в Україні його ім’я трохи забуте. За радянських часів учення Сковороди ледь не замовчували, за незалежності — ще належно не оцінили. Про філософа майже забули на Слобожанщині, де він провів останні роки життя. Пам’ятають хіба що у селі Сковородинівці (колишня Пан–Іванівка), що під Харковом, де він помер 9 листопада 1794 року.

Підмочений курорт

Підмочений курорт

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У постраждалому від недільної стихії Бердянську вчора знову мрячило. У цих умовах рятувальники з шести областей продовжували рятувати домівки людей з тринадцяти вулиць міста. Нагадаємо, що під час недільного урагану в курортному Бердянську було підтоплено 600 багатоповерхівок і приватних будинків, два з яких були повністю зруйновані потужними хвилями. Як згадують мешканці прибережної зони, вітер у неділю був такий, що морські хвилі докочував аж до будівель, розташованих за 40 метрів від моря.

«89 мм до Європи»

«89 мм до Європи»

Переглядом одинадцятихвилинної стрічки «89 мм до Європи» відомого польського режисера Марцеля Лозинського завершилася цьогорічна презентація фестивалю «Український контекст» для сумських журналістів. Аби вони ще раз переконалися, наскільки цікавим і, на жаль, наскільки маловідомим загалу є документальне кіно.

Всі статті рубрики