Яке їхало, таке й приїхало

Яке їхало, таке й приїхало

Їхати на море, коли за вікном сніг, для українців справа вже звична. Вибір «теплих країв», куди нашим громадянам пропонують податися, аби відлежатися на сонечку, нині чималий. Головне — не помилитися у виборі туроператора й не потрапити у форсмажорні обставини, як це сталося днями з українськими туристами в Домініканській Республіці, куди вони приїхали позасмагати.

У масному полоні

У масному полоні

Напередодні обстеженням із повітря (для цього були задіяні літак і гелікоптери МНС і прикордонної служби) визначені масштаби поверхневого забруднення акваторії протоки і схема руху самих масних плям: на російській стороні, навколо розламаного танкера «Волганефть 139», мазутна пляма шириною 200 метрів розтяглася майже на один кілометр; у районі затонулого суховантажу «Ковель» масна смуга легких нафтопродуктів (вірогідно, дизпалива) доходить аж до мису Малий — а це близько двох кілометрів. Окрім того, виявлено понад 100 метрів забрудненого берега коси Тузла. Чотири українських спеціалізованих судна з боновими загородами готові негайно приступити до роботи з «відлову» плям. Проте через штормове попередження вчора працювали лише «уривками». І все ж на березі Тузли еменесникам, прикордонникам і працівникам Керченського порту вдалось назбирати більше тонни мазуту.

Ірпінь знову з жінкою

Ірпінь знову з жінкою

У вівторок Київський адміністративний апеляційний суд своїм рішенням задовольнив позовні вимоги Ірпінського міського голови Мирослави Свистович і визнав неправомірним рішення міськради про дострокове припинення повноважень мера 3 квітня 2007 року. Самі депутати, яких суд викликав як свідків, які простою більшістю, але без правових підстав проголосували за відставку незручного мера, проігнорували судове засідання.

Нам спрощено

Нам спрощено

За проект доповіді про надання згоди на набуття чинності угоди між Україною та ЄС проголосували 539 депутатів, проти — 36, повідомляє агентство УНІАН. Таким чином для громадян України встановлюється ціна візового збору у 35 євро. Певні категорії отримуватимуть візи безкоштовно: студенти, журналісти, рідні та близькі громадян Євросоюзу тощо. Згідно з новою угодою консул у разі відмови у наданні візи має пояснити причину цього. Дія угоди про спрощений візовий режим не поширюватиметься на Данію, Ірландію та Великобританію.

Потерпілі — винні?

Потерпілі — винні?

Принаймні тональність прес–конференції виконуючий обов’язки генерального директора акціонерного товариства з газопостачання та газифікації «Дніпрогаз» Олександра Чернікова та керівника підприємства «Газекс–Україна» Віталія Дем’янюка наштовхує саме на такі висновки. При цьому робиться посилання відразу на три незалежні одна від одної експертні комісії — створені відповідно до рішення Спостережної ради ВАТ «Дніпрогаз», Ради директорів холдингу «Газекс», до якої увійшли авторитетні фахівці України та Росії, і західна компанія, яка спеціалізується на проведенні експертиз аварійних техногенних ситуацій, у тому числі і в сфері газопостачання.

Прощайте, найкраща мадам Батерфляй

Прощайте, найкраща мадам Батерфляй

Він відомий широкій публіці за роллю Сонг Лілінг у виставі Романа Віктюка «М. Батерфляй». У 1992 році цей спектакль за п’єсою Девіда Хванга спричинив ефект бомби — ніхто не вірив, що томлива східна красуня з жіночною пластикою і прекрасним високим голосом — чоловік. У Еріка Курмангалієва був рідкісний для чоловіків і тому дуже цінний голос — контртенор, який дозволяв йому співати жіночі партії, аналогічний голос має естрадний співак Вітас. «Коли я вступив у інститут імені Гнєсіних, від мене відпихались і не знали, що зі мною робити.

А раптом у тебе СНІД?

А раптом у тебе СНІД?

У провідних ВНЗ столиці («Могилянці», Університеті ім. Шевченка, КПІ, медуніверситеті ім. Богомольця та інших) із 26 по 30 листопада студенти матимуть можливість безкоштовно пройти тест на ВІЛ. Акція пройде в рамках заходів, запланованих до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Її проводитиме Київський міський центр профілактики і боротьби зі СНІДом. «Це вже для нас торована схема, тому що таку акцію ми проводимо третій рік поспіль», — сказав керівник столичного Центру профілактики і боротьби зі СНІДом Олександр Юрченко.

Тузла в мазуті загрузла

Тузла в мазуті загрузла

Українська сторона досі не може з’ясувати, наскільки великої шкоди нашій екології завдав розлив нафтопродукту в Керченській протоці. З одного боку, вилив значний. За інформацією Головного управління МНС України в АР Крим, учора, починаючи з сьомої ранку, 62 співробітники МНС, прикордонної служби та Керченського порту збирали мазут, викинутий хвилею на узбережжя Тузли.

Всі статті рубрики