Надзвичайна Грузія

Надзвичайна Грузія

Відучора в Грузії на 15 днів оголошено надзвичайний стан: заборонені мітинги й демонстрації, припинено мовлення незалежних телеканалів, до понеділка закрито школи. Указ президента Михаїла Саакашвілі про запровадження надзвичайного стану вчора, коли готувалося це число «УМ», мусив підтвердити парламент Грузії. Втішна деталь — не оголошено комендантську годину — мало чим насправді втішає, всі розуміють: країна стоїть на межі великої громадянської кризи, можливо, навіть кровопролиття.

Зранку — сонце, надвечір — буря

Зранку — сонце, надвечір — буря

Позавчорашній день для прем’єр–міністра Латвії Айгарса Калвітіса розпочався з радіозвернення, в якому він запевнив, що наразі не спостерігається жодних ознак кризи і уряд робить все можливе, щоб гарантувати економіці країни «стабільність». А увечері, після переговорів з партнерами по коаліції та двох зустрічей із президентом, глава уряду заявив, що йде у відставку з 5 грудня, повідомляє ризька газета «Час».

За американським сценарієм

За американським сценарієм

Учора у Фінляндії був день національної жалоби за загиблими в місті Туусула. Там напередодні 18–річний учень Пекка–Ерік Аувінен влаштував стрілянину в школі: він ходив від класу до класу, вигукував гасла про «революцію проти системи» і стріляв по всіх, хто траплявся йому на очі. Восьмеро осіб загинули — п’ятеро хлопчиків, двоє дівчаток та директриса школи, 12 учнів отримали поранення. Пізніше, після прибуття поліцейських, нападник вистрелив у себе і за кілька годин помер у шпиталі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики