НОВИНИ ПЛЮС

09.11.2007

Робоча група відкладається

Учорашнє засідання робочої групи з підготовки сесії нової Верховної Ради так і не почалося. На збори прийшло 15 представників, тоді як для кворуму треба щонайменше 16. Володимир Литвин сказав журналістам, що представник його блоку Ігор Шаров не має наміру брати участь у засіданнях до 12 листопада. Литвин обурився, що на його заклик до лідерів партій–переможців — зустрітися й погодити всі організаційні моменти — ніхто не відгукнувся. Після цієї заяви Юлія Тимошенко запросила Литвина на розмову.

Тим часом один із лідерів Партії регіонів Микола Азаров зазначив, що ПР братиме у засіданні групи в понеділок, 12 листопада. А Тарас Чорновіл повідомив, що «регіонали» отримають мандати у ЦВК у п’ятницю, тобто вже сьогодні.

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів на вчорашньому засіданні прийняв рішення про звільнення всіх керівників державних компаній і органів виконавчої влади, що пройшли у Верховну Раду. Це дозволить їм одержати депутатські мандати від Партії регіонів. Зокрема, Кабмін звільнив гендиректора «Укрзалізниці» Володимира Козака, президента «Енергоатому» Андрія Деркача, голову Державної служби автомобільних доріг Володимира Демішкана, керівника апарату Прем’єр–міністра Сергія Льовочкіна, першого заступника міністра Кабінету Міністрів Олену Лукаш, заступника міністра юстиції Інну Богословську тощо. Виняток складають міністри, а також керівники низки державних відомств, рішення про звільнення яких ухвалює Верховна Рада.