Рожеві клавіші для білявок

03.11.2007
Рожеві клавіші для білявок

Цього тижня в Росії почали офіційно продавати «клавіатури для блондинок», розроблені фахівцями компанії «Олді». Загальновідомо, що білява жінка — популярний персонаж анекдотів. Народний гумор вважає гламурних білявок, м’яко кажучи, не дуже далекими людьми. Тож творці «клавіатури для блондинок» намагалися якомога спростити, ну й заодно, звісно, розсмішити своїм виробом.

Само собою, така клавіатура — цілковито рожевого кольору. В одному з варіантів цей пристрій містить лише російські літери, в іншому — паралельно ще й англійські. Це, мабуть, для більш «просунутих» білявок. На клавіші «пробіл» написано «найдовша клавіша» (російською мовою). «Шифт» має підпис «для однієї великої букви», «капс лок» — «для великих букв». «Контрол», «альт» і ще з десяток кнопок позначені просто як «непотрібні клавіші» — по окремості, а цілий верхній ряд підписаний «н–е–п–о–т–р–і–б–н–і к–н–о–п–к–и» — по одній літері на «ґудзик» (за винятком клавіші «ескейп», яка рішуче волає: «Ні!». Є й інші приколи, як–то: «Взагалі не розумію» або «З цієї кнопки можна почати писати моє ім’я» тощо.

Згідно з прайсом, розміщеним на сайті фірми «Олді», коштує клавіатура досить недорого — 600 рублів, тобто близько 120 гривень. З огляду на обмежену кількість першої партії поки що ухвалено рішення продавати не більше двох такі пристроїв у одні руки. «Можна сміливо казати, що тут має діяти принцип «Офігєть, дайте дві!» — цитує одного з творців клавіатури сайт Lenta.ru.