«Замануха» для школярів

03.11.2007

Упродовж жовтня кілька титулованих українських атлетів узяли участь у всеукраїнських змаганнях «Вища спортивна школа». Проводить їх Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти. Згідно зі звітом цієї структури, до участі в програмі вдалося залучити більше чотирьох мільйонів школярів. Олімпійський чемпіон зі штовхання ядра Юрій Білоног, чемпіон світу з метання молота Олександр Крикун, олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Валерій Гончаров та чемпіонка Олімпійських ігор із кульової стрільби Олена Костевич відвідали школи в 16 обласних центрах, причому не лише проводили уроки, а й змагалися зі школярами.

За підсумками першого етапу визначили 27 команд із різних куточків України, які продовжать боротьбу у півфіналі. Там з’ясують шість кращих колективів, що розіграють звання переможців в «Іграх чемпіонів». Ці змагання за участі зірок світового спорту, популярних співаків, акторів, телеведучих відбудуться у київському Палаці спорту 26 листопада.

На прес–конференції з приводу завершення першої стадії змагань, започаткованих три роки тому під назвою «Козацький гарт», голова профільного комітету В’ячеслав Гамов назвав цю акцію не змаганням у звичному розумінні цього слова, а, швидше, тестом фізичного здоров’я. Мета заходу — дати дітям можливість проявити себе, зацікавити, адже особисте спілкування з чемпіоном дає дитині великий стимул для активних занять спортом.

Своїми емоціями поділилися й українські атлети. Зокрема, Валерій Гончаров, який завершував перший етап змагань у Києві на зустрічі зі школярами школи №78, зізнається: «Отримав море задоволення. Ні з чим не можна порівняти відчуття, коли бачиш, що в дітей горять очі, що спорт їх «зачепив». Хочеться вірити, що зустрічі з нами, відомими чемпіонами, підштовхнуть школярів до занять у спортивних секціях, прищеплять їм любов до фізичної культури».

Олена ПІОНТКОВСЬКА