Почесний фактор

03.11.2007
Почесний фактор

Хет–трик Вадима Аверкіна забезпечив «Соколу» три очки. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Після півмісячної паузи, пов’язаної з виїзними матчами у Підмосков’ї, київська команда постала перед своїми вболівальниками. Серію із шести домашніх поєдинків у Броварах «Сокіл» почав протистоянням з іще одним суперником з околиць російської столиці — клинським «Титаном». Формально цей клуб знайомий «Соколу» за виступами в першості Східноєвропейської хокейної ліги у сезоні 2003/04. Тоді, до речі, команда з Клина переграла киян у фіналі Кубка СЄХЛ. Але склади обох колективів відтоді суттєво змінилися.

Нині «Титан» є муніципальним клубом, який лише другий рік виступає у вищій лізі російського чемпіонату. До цього грав у турнірі першої ліги, де неодноразово тріумфував, але не міг піднятися класом вище через відсутність сучасного льодового палацу. За десять днів до матчів у Броварах «Титан» змінив старшого тренера — Ігоря Глєбова на Андрія Михайлова. Додатковим стимулом для гостей став приїзд до Києва керівництва їхнього міста, а також похід на хокей посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна.

У першому двобої клинські хокеїсти за присутності VIP–гостей гасали по льоду, наче заведені. На їхньому тлі гравці «Сокола» виглядали вайлувато, господарям ніяк не вдавалося налагодити комбінаційні дії. Усі шайби були закинуті в другому періоді. Кияни двічі пробивали голкіпера «Титана» Данила Іскру, граючи в більшості, а російська команда тричі засмучувала нашого воротаря Олександра Федорова, користуючись провалами захисників. Причому вирішальну шайбу кращий бомбардир «зелено–жовтих» Андрій Прудников запустив поміж щитків нашого голкіпера, коли «Титан» грав у меншості.

Наступного дня наставник «Сокола» Олександр Сеуканд поставив у ворота Вадима Селіверстова й випустив на майданчик Олександра Бобкіна, який також пропускав попередній матч. Але стати героєм двобою вдалося не йому, а російському легіонерові нашої команди Вадиму Аверкіну. І хоча клинські хокеїсти не збиралися здаватись, їхній співвітчизник знайшов можливості оформити перший свій хет–трик у формі українського клубу.

Тепер на «Сокіл» очікують два двобої з лідером вищої ліги — знову ж таки підмосковним ХК «Дмитров», які відбудуться у неділю й понеділок у Броварах. А от уже з грудня, як пообіцяв президент ФХУ пан Брезвін, київська команда нарешті повернеться до столиці і виступатиме в Палаці спорту.

 

ТАБЛО

Відкрита першість Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». 11–й тур. «Сокіл» — «Титан» (Клин) — 2:3, 4:1 (1:1, 1:0, 2:0; Аверкін, 1, 24 (більш.), 60 (більш.); Гунько, 49 — Кібенко, 15 (більш.)); «Бєлгород» — «Дмитров» — 3:2, 1:2; «Нафтовик» (А) — «Рязань» — 6:0, 3:1; «Нафтовик» (Л) — «Хімік» — 3:0, 5:1; ЦСК ВВС — «Капітан» — 4:3, 7:0; «Аріада–Акпарс» — «Кристал» (Е) — 1:2, 6:5 (по бул.); «Газпром–ОГУ» — «Дизель» — 1:5, 2:5; «Крилья совєтов» — «Кристал» (С) — 4:1, 7:3.

Лідери: «Дмитров» — 46 (20), «Дизель» — 42 (20), «Крилья совєтов» — 41 (22), «Нафтовик» (Л) — 37 (20), «Хімік» — 37 (22), «Нафтовик» (А) — 35 (20), «Сокіл» — 34 (18), «Бєлгород» — 29 (18), «Аріада–Акпарс» — 29 (20)…

* * *

НХЛ. Матчі команд українських легіонерів: «Айлендерз» — «Тампа–Бей» — 4:0 (Федотенко «А» — 21:15, 1+0, 1 кидок, «+2»), «Оттава» — «Атланта» — 6:4 (Житник «А» — 16:22, «–3»).

Український нападник «Нью–Йорк айлендерз» Руслан Федотенко четверту шайбу в сезоні закинув у ворота своєї колишньої команди (саме у складі «Тампи» у 2004 році Федот став володарем Кубка Стенлі). Організатори назвали 26–го номера господарів третьою зіркою матчу.

 

ДО РЕЧІ

Президент «Сокола» Євген Імас і керівник Федерації хокею України Анатолій Брезвін вирішили знайти собі «додаткового» покровителя. Днями вони побували на аудієнції в митрополита Київського і всієї України (УПЦ МП) Володимира, який нагородив їх церковними орденами за заслуги у справі фізичного виховання молоді й популяризації спорту. Крім того, клуб отримав духівника в особі священика Свято–Георгієвського храму столиці.