Зірці потрібен відпочинок

01.11.2007
Зірці потрібен відпочинок

Кейт Бланшетт стомилася, бо вагітна?

Кейт Бланшетт стомилася. 38–річна кінозірка скаржиться на те, що вже бачити не може знімальних майданчиків і кінокамер, що кіношне життя їй украй остогидло й хочеться більше часу присвячувати сім’ї — двом синам та чоловікові, письменникові та сценаристу Ендрю Аптону. Словом, надумала зірка «Володаря перснів» і «Вавилону» піти у творчу відпустку. Щонайменше на рік, але, якщо сподобається, то, може, й надовше.

Прихильники таланту Кейт у розпачі, адже їхня улюблениця не приховує, що перерва може перерости в завершення кар’єри. Втім такий розвиток подій сумнівний, бо хоча Бланшетт не раз казала, що мріє стати домогосподаркою, свою роботу вона все ж любить. А втомлюється здебільшого через те, що не вміє планувати своє життя. За словами Кейт, інколи вона так невдало обирає проекти, що змушена зніматися одночасно в кількох фільмах і буквально «розриватися» між двома знімальними майданчиками. «З іншого боку, ніколи не знаєш, звідки прийде нова пропозиція. Скажімо, я й не чула про те, що планують знімати якийсь «Вавилон», доки режисер Алехандро Іньярріту не зустрів мене й не переконав, що я створена для ролі Сьюзен», — каже Бланшетт.

А поки актриса вголос розмірковує про те, як боротися з творчою втомою, жовта преса не дрімає. Роздивившись під лупою найсвіжіші фото Кейт, допитливі журналісти дійшли висновку, що насправді «оскароносиця» не у відпустку рветься, а в декрет. Мовляв, животик у Бланшетт підозріло округлився, та й приталені сукні вона чомусь перестала вдягати...