Кривава ціна китайської візи

01.11.2007
Кривава ціна китайської візи

«Подивись мені в очі, друже».

Після шести днів баталій на чемпіонаті світу серед любителів у Чикаго в понеділок боксери відпочивали, готуючись до вирішальних боїв. А позавчора почали складати списки тих, хто наступного року поїде на Олімпійські ігри. Таку перепустку забезпечує вже саме потрапляння до чвертьфіналу.

 

Два плюс два?

До стадії 1/8 фіналу дійшло шестеро з 11 українських спортсменів. У ніч з вівторка на середу за київським часом четверо з них провели свої двобої. Успіху досягла рівно половина. Першим до вісімки кращих потрапив Василь Ломаченко з Білгород–Дністровського, який у ваговій категорії до 57 кг за очками впевнено переміг білоруса Михайла Бемадського — 21:6. Почин співвітчизника підтримав миколаївець Сергій Дерев’янченко (до 75 кг) — він завдав майже вдвічі більше ударів за естонця Олександра Руб’юка (23:12). У наступних двобоях, уже фактично за медалі, суперниками Ломаченка й Дерев’янченка будуть мексиканець Сантос Рейєс і домініканець Нуньєс відповідно. Утім Василь та Сергій у будь–якому разі гарантували українській збірній дві путівки до Пекіна–2008.

А от вінничанин Максим Третяк у категорії до 54 кг поступився представникові Венесуели — Ектору Мансанільї (21:34). У вазі до 91 кг не зумів скласти серйозної конкуренції азербайджанцю Ейчину Алізаде полтавчанин Денис Пояцика — 8:21. Тож наразі завдання, поставлене головним тренером збірної України Дмитром Сосновським — назбирати якомога більше олімпійських ліцензій виконується не надто вдало. Останніми з наших за місця у чвертьфіналі сьогодні зранку змагатимуться львів’янин Георгій Чигаєв (до 48 кг) та луганчанин В’ячеслав Глазков (понад 91 кг).

Нарікання та скандали

Світовий форум боксерів–аматорів у Чикаго своєю увагою вшанував легендарний Мухаммед Алі. Утім, попри це, організація чемпіонату викликає значні нарікання. Насамперед представники багатьох національних федерацій незадоволені щойно впровадженим і ще не всім зрозумілим комп’ютерним жеребкуванням. Журналісти ж виказали претензії до прес–центру, розташованого в безпосередній близькості до станції метро, шум якої, м’яко кажучи, не сприяє нормальній роботі.

Стався на чемпіонаті й невеликий скандальчик. Трьох румунських боксерів спіймали на спробі крадіжки в одному з магазинів Чикаго. Звісно, зловмисників дискваліфікували й відправили на батьківщину, а президентові федерації боксу Румунії довелося публічно вибачатися за своїх земляків.