РАХУНКОВА ПАЛАТА

19.10.2007

14,3 мільйона гривень

виділив уряд Держкомлісгоспу для ліквідації наслідків лісових пожеж у Херсонській області.

Нагадаємо, в серпні у Цюрупинському та Голопристанському районах області вигоріло майже 4,5 тисячі гектарів лісу. Гроші на його відновлення будуть виділені за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

2 мільйони гривень

надав Кабмін для проведення невідкладних протизсувних робіт на території Андріївської церкви в Києві. Відповідно Мінрегіонбуду уряд доручив затвердити перелік витрат, пов’язаних із проведенням цих робіт. Ця пам’ятка історії й архітектури розташована на пагорбі, який «з’їдає» ерозія. Тому існує ризик, що Андріївська церква з часом може «сповзти» через вимивання грунтів.

Майже 30 тисяч виходів

роликів політичної реклами зафіксувала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у період з 11 серпня по 28 вересня. При цьому ролики Партії регіонів вийшли 10 000 разів, Блоку Юлії Тимошенко — 4 969, Блоку «Наша Україна — Народна Самооборона» — 4 400, Блоку Литвина — 1 591. Найменше в ефірі з’являвся «Український народний блок» — 2 виходи. Загальний обсяг політичної реклами в період кампанії становив близько 260 годин.

30 тисяч безпритульних тварин

мешкає сьогодні на вулицях Києва. Для регулювання їхньої чисельності Київська міськдержадміністрація має намір інвестувати 78 мільйонів гривень. На ці гроші буде збудовано 10 міні–притулків на 50 тварин у кожному районі Києва, розширено існуючий притулок в Бородянці та створено пункт ветеринарного огляду тварин на вулиці Сирецкій, 31–А. Також програмою передбачено стерилізацію й вакцинацію відловлених тварин.

2458 доларів

коштує в столиці квадратний метр житла на вторинному ринку. Про це УНІАНу повідомили в консалтинговій компанії «Канзас». Як зазначають експерти, за минулий тиждень вартість «квадрата» зросла на піввідсотка. Це зростання вартості швидше пов’язане з осіннім періодом, який є найактивнішим сезоном купівлі–продажу нерухомості, а також із закінченням виборів.

196 випадків отруєнь

грибами зафіксовано в Україні станом на 15 жовтня. Врятувати не вдалося 9 осіб, із них 2 дітей, повідомляє МОЗ. Найбільше отруєнь зафіксовано в Кіровоградській (22 особи), Волинській (16), Львівській та Черкаській (по 14 осіб). Медики зазначають, що нерідко отруюються дарами лісу досвідчені грибники. Адже якщо збирати дуже молоді гриби, можна помилитися — різні види грибів у цьому «віці» можуть бути дуже схожими.

76 цілителів та екстрасенсів

офіційно зареєстровано в Києві. Всі вони мають ліцензію, видану Асоціацією народної медицини. А для того, щоб отримати такий документ, вони проходять спеціальні курси та складають іспити, повідомляє «Київ FM». Фахівці кажуть, що провидцям та екстрасенсам, які не мають ліцензії, долю та здоров’я краще не довіряти.

16 відсотків європейців

живуть під загрозою зубожіння. Про це свідчать дані Єврокомісії. Кожен п’ятий європеєць живе в квартирах, які не відповідають санітарним нормам, кожен десятий — в гуртожитках, де проживають безробітні, а кількість дітей, які достроково залишають навчання в школах, становить 15%. Водночас Федерація профспілок України зазначає, що 28,2 відсотка населення України належить до категорії бідних, а 15% — до категорії жебраків.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>