ХРОНІКА

17.10.2007

Дзюдо

На етапі Кубка світу, що відбувся у Мінську, українці вибороли чотири медалі. Переможцями у своїх вагових категоріях стали Геннадій Білодід (до 73 кг) і срібний призер Олімпійських ігор–2004 Роман Гонтюк (до 81 кг). Друге місце посів Сергій Дребот (до 66 кг), а в жінок третьою стала Ганна Нікітіна (до 57 кг).

Теніс

І друга з сестер Бондаренко, Олена, пробилася до наступного кола основної сітки турніру серії WTA I категорії в Цюріху (Швейцарія). Позавчора ввечері вона у стартовому матчі здолала опір швейцарки Тімеа Бачинськи — 1:6, 6:3, 6:3.

Художня гімнастика

Українка Наталія Годунко посіла третє місце у вправі зі стрічкою на «Гран–прі Берліна». В абсолютній першості киянка набрала шосту суму балів.

Футбол

Італієць Вінченцо Пінколіні став тренером київського «Динамо» з фізичної підготовки, підписавши з чемпіонами України контракт терміном на два роки. Раніше 52–річний фахівець працював в італійських клубах — «Мілані», «Інтері», «Пармі», «Ромі» й іспанському «Атлетико».

* * *

Експертна комісія ФФУ, розглянувши скаргу ФК «Миколаїв» на дії судді Денисюка у кубковому матчі проти «Шахтаря» (донеччани виграли — 1:0), визнала, що пенальті у ворота господарів арбітр призначив помилково. Тепер рефері отримає дискваліфікацію, але результат двобою залишиться незмінним.

Футзал

Кубок УЄФА. Елітний раунд. Група D (Єкатеринбург, Росія). 1–й тур. «ВІЗ–Сінара» (Росія) — «Енергія» (Львів, Україна) — 2:1, «Хапоель» (І–Р, Ізраїль) — «КІП–Дева» (Румунія) — 3:5. 2–й тур. «Енергія» — «Хапоель» — 4:3, «ВІЗ–Сінара» — «КІП–Дєва» — 10:3.

Турнірне становище: «ВІЗ–Сінара» — 6, «Енергія», «КІП–Дева» — 3, «Хапоель» — 0.

Срібний призер російської першості достроково забезпечив собі вихід до «фіналу чотирьох», а чемпіон України піднятися вище другого місця і вийти до наступної стадії вже не зможе, оскільки програв господарям в очній дуелі.

Хокей

НХЛ. «Баффало» — «Торонто» — 5:4 ОТ (український форвард Олексій Понікаровський не грав за «кленових» через травму лівої ноги).

Баскетбол

Український центровий Кирило Фесенко взяв участь у трьох контрольних матчах «Юти джаз», яка готується до старту чергового сезону НБА. «Юта» — «Детройт» — 100:85 (Фесенко — 15 хв. 17 сек., 7 очок, 5 підборів, 2 блок–шоти), «Юта» — «Мілуокі» — 92:78 (Фесенко — 11 хв. 26 сек., 3+2+1), «Юта» — «Фінікс» — 101:124 (Фесенко — 12 хв., 2+2+2).

Велоспорт

Українець Михайло Халілов зійшов на третю сходинку п’єдесталу на одноденній гонці «Коппа Сабатіні», що відбулася в Мілані. 32–річний миколаївець з команди «Кераміка Фламінія» подолав 215 км одночасно з італійцем Вісконті та люксембуржцем Шлеком, поступившись їм ліченими сантиметрами на фініші.

* * *

Іспанський гонщик команди «Кайссе д’Епарньє» Оскар Перейро офіційно отримав жовту майку переможця багатоденки «Тур де Франс» 2006 року. Нагадаємо, що Перейро посів друге місце в загальній класифікації, але тодішнього тріумфатора, американця Флойда Лендіса, звинуватили у вживанні допінгу. Намагання спортсмена зі стайні «Фонак» довести свою невинуватість у суді виявилися марними.