Буковинський Хлестаков

13.10.2007

У Чернівецькій області правоохоронці розшукують афериста, який представлявся заступником начальника управління організаційно–кадрового забезпечення секретаріату Президента України та обіцяв місцевим чиновникам високі посади у Києві — не просто так, а за грошову винагороду.

Як повідомили УНІАН у Центрі громадських зв’язків УМВС України на Буковині, цей громадянин, «зловживаючи довірою службових осіб органів місцевого самоврядування Чернівецької області, отримав гроші та матеріальні блага у вигляді надання послуг туристичного і розважального характеру, чим завдав матеріальні та моральні збитки» цим самим особам. У цьому сенсі актуальним є питання в тому числі й про мораль самих «потерпілих» чиновників, які, виходить, купували посади за гроші, тобто також були долучені до хабарництва.

Як пишуть чернівецькі ЗМІ, цього спритного громадянина вже затримували після того, як він «вийшов із пропозиціями на одного із заступників голови Чернівецької облдержадміністрації». Однак після затримання чоловік «дивним чином зник із місцевого слідчого ізолятора».