Із Президентом згодна. Юлія Тимошенко

13.10.2007
Із Президентом згодна. Юлія Тимошенко

Узгодження коаліційної угоди між «Нашою Україною — Народною самообороною» і БЮТ уже справді практично завершено, і сьогодні її буде покладено (чи вже покладено) на стіл Президента. Це підтвердила вчора на прес–конференції Юлія Тимошенко. Законопроекти про скасування недоторканності і пільг для депутатів, проведення дострокових виборів мера і Київради — по цих документах Тимошенко, за її словами, «не бачить жодних неузгоджених тез із «Нашою Україною». Опозиції ж, як уже повідомлялося й раніше, переможці парламентських виборів планують посади заступників міністрів, заступників голів обласних держадміністрацій, віце–прем’єра з контролю за діяльністю влади в Україні і віце–спікера парламенту — всі ці пункти зазначені у відповідному законопроекті, який БЮТ розробив і передає Партії регіонів. «І таким чином замість того, щоб вчиняти провокації, вони можуть його доопрацювати», — заявила Тимошенко.

За словами леді Ю, її блок погодився на умови Президента, зокрема, щодо призначення кандидатури на посаду міністра внутрішніх справ. За чутками, які долинали зі штабу БЮТ, раніше там нібито прагнули отримати цю квоту для Олександра Турчинова. Однак учора Тимошенко запевнила, що за спільною згодою прізвище претендента на керівництво МВС запропонує глава держави.

Іще однією умовою Віктора Ющенка було ухвалення нової редакції закону про Кабмін — і з цим також проблем не буде. «Наші дві команди повністю узгодили законопроект. Не залишилось жодної розбіжності, і ми готові його розглядати першочергово, ще до формування уряду», — заявила лідерка БЮТ. І, нарешті, досягнуто згоди щодо третьої вимоги — протягом 2008 року проголосувати на референдумі нову редакцію Конституції. «Всі три умови Президента нашою політичною силою прийняті і будуть безперечно виконані», — наголосила Тимошенко. Також ЮВТ знову підтвердила, що її сила підтримає ту кандидатуру на посаду Голови Верховної Ради, яку запропонує «Наша Україна — Народна самооборона».