Вічний революціонер

Вічний революціонер

Учора в багатьох країнах світу урочисто вшановували пам’ять латиноамериканського революціонера Ернесто Че Гевари, загиблого 40 років тому. Наймасштабніші заходи відбулися на Кубі. Близько 10 тисяч осіб зібралися на церемонію біля мавзолею Че в місті Санта–Клара, де він воював у грудні 1958 року. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, на мітингу був присутній Рауль Кастро, який тимчасово заступає на посту кубинського лідера свого хворого брата Фіделя. Масштабні заходи відбулися також в інших країнах Латинської Америки, надто ж у тих, де при владі перебувають радикально ліві президенти, — Венесуелі та Болівії.

Коли вже нікуди тікати

Коли вже нікуди тікати

Щонайменше 14 осіб загинули та 30 — отримали поранення вчора в результаті двох терористичних замахів у місті Байджі, що на північ від Багдада, повідомила іракська поліція. Обидва замахи здійснили терористи–самогубці на начинених вибухівкою машинах. Хоча мішенню терактів була поліція, серед загиблих переважають невинні цивільні особи.

Разом проти біди

Разом проти біди

Хоча після Чорнобильської катастрофи минув 21 рік, страшні наслідки аварії дають про себе знати й нині: в Україні непрогнозовано збільшилася кількість онкохворих. І що найстрашніше — найбільшого удару Чорнобиль завдав по дітях. Більше того, експерти попереджають, що пік онкозахворюваності в Україні припаде на 2007—2020 роки. За даними Цент­ру радіаційної медицини АМН України, щороку реєструється майже 600 захворювань на лейкоз серед дітей. За цією цифрою — неймовірна біда, яка приходить у сім’ї, де живе онкохвора дитина.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики