На два дні столичний Український дім перетворився на справжній шоколадний будинок. Смачними солодкими ароматами зустрічав і проводжав кожного відвідувача другий шоколадний фестиваль «Корона–2007». Шоколад тут їли, пили, з нього вирізали скульптури відомих українців, створювали солодкі листівки коханим, друзям, родичам, а ще — встановлювали рекорди. Нагадаємо, торік на фестивалі було презентовано рекордну тритонну шоколадну плитку. Здавалося б, чим ще можна здивувати відвідувачів? Виявляється, можна. Скажімо, шоколадним діючим фонтаном діаметром більше двох метрів та шириною понад три метри. Для створення цього дива використали майже три тонни твердого та рідкого шоколаду.
Як зазначають організатори свята, шоколадні фонтани нині — нове віяння моди. В Європі такий десерт все частіше витісняє весільні торти, або слугує обов’язковим доповненням до них. Роботу шоколадного фонтана забезпечує спеціальний пристрій із нержавіючої сталі. За допомогою механізму, що працює за принципом «гвинта Архімеда», підігрітий шоколад подається на верхній щабель конструкції, звідки потім повільно стікає каскадами, створюючи красиве видовище шоколадопаду. Незвичайну шоколадну конструкцію вже занесли до Книги рекордів України.
Людмила КОРНІЙЧУК