Модернізацію виробництва за сучасними технологіями розпочали у ВАТ «Черкасирибгосп», яке вирощує щороку до 1500 тонн коропа, товстолоба, щуки, сома та білого амура. Цехи підприємства будуть переоснащені новітнім німецьким обладнанням, що дозволить збільшити виробництво та взятися за вирощування ще й цінних порід риб — нині тут уже розжилися маточним стадом таких риб.
«У планах — будівництво підприємства з вирощування осетрових риб до 100 тонн на рік», — розповідає «УМ» голова правління ВАТ Олександр Онученко. За його словами, в закритих басейнах, де вода буде підігріватися, вирощуватимуть осетрові — веслоніс та стерлядь. Уже через 3–4 роки на споживчий ринок України з Черкас поставлятиметься 500 кілограмів чорної ікри. І головне, як наголошує пан Олександр, за вартістю чорна ікра черкаського виробництва буде по кишені українському споживачеві.