НОВИНИ ПЛЮС

04.10.2007

Як голосував закордон

ЦВК обробила 100% протоколів дільничних виборчих комісій у закордонному виборчому окрузі. Згідно з цими даними, за Блок Тимошенко проголосували 33,13% українських виборців в інших країнах, за Партію регіонів — 26,45%, за блок «Наша Україна — Народна самооборона» — 25,52%, за ВО «Свобода» — 2,28%, за Блок Литвина — 2,25%,за Комуністичну партію — 1,64%, за Соціалістичну партію — 1,15%. Не підтримали жодну з політичних сил 2,32%.

Кириленка — на спікерство

Політраді блоку «Наша Україна — Народна самооборона» запропоновано розглянути кандидатуру В’ячеслава Кириленка на посаду Голови Верховної Ради. З таким зверненням позавчора ввечері виступила президія ради партії «Народний союз «Наша Україна». Партія заявила про намір неухильно дотримуватися угоди, підписаної між «Нашою Україною» та БЮТ. Політраду «НУНС» очолює сам Кириленко.

Корупційні діяння «регіонала»

Служба безпеки України передала до одного з районних судів Києва протокол про корупційні діяння щодо члена Вищої ради юстиції, першого заступника міністра юстиції Віктора Бондика. За інформацією пресслужби СБУ, «регіонал» Бондик, будучи державним службовцем 1го рангу, незаконно одержав матеріальні блага — «користався послугами приватних осіб для здійснення авіаперельотів територією України, за що приватною особою К. було оплачено 61 610 грн.». Крім того, СБУ з’ясовує причетність Бондика до протиправних дій, пов’язаних із прийняттям неправомірного судового рішення суддею Феодосійського міського суду (щодо заборони органам влади здійснювати будьякі заходи на виконання указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради).