З кийками проти ченців

З кийками проти ченців

Влада Бірми М’янм обрала силовий сценарій придушення антиурядових демонстрацій, які тривають під проводом буддистських ченців із початку минулого тижня. Державне телебачення передало указ військової хунти про запровадження на 60 днів комендантської години, повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс». Громадянам заборонено збиратися на вулицях групами більше п’яти осіб. Вулиці фінансово–бізнесової столиці країни — Рангуна та політичної — Мандалай патрулюються поліцією та військом.

Міст у потойбіччя

Міст у потойбіччя

Понад 20 будівельників загинули і більш як сто поранені конструкціями мосту, які завалилися. Такі дані станом на вчорашній ранок оприлюднила РІА «Новості». Загалом на «будівництві століття» працювали 250 будівельників. Учора жертв руйнації ще витягували з–під бетонних уламків, тому точну кількість жертв до вечора не могли встановити.

За і проти Ірану

За і проти Ірану

«Бенефісу» іранського лідера Махмуда Ахмадінеджада на сесії Генеральної Асамблеї ООН у вівторок світ чекав, як політичного одкровення, за яким буде або загострення протистояння на осі Захід — ісламські країни, або сигнал, що Тегеран вдавано «здається», аби уникнути подальшої конфронтації.

Співробітництво в обмін на посади

Співробітництво в обмін на посади

Франція розгляне можливість повернення в НАТО за двох умов: її представники повинні отримати високі посади в командних структурах Альянсу, а Сполучені Штати — погодитися з розвитком європейської оборонної системи. Ця заява президента Ніколя Саркозі в інтерв’ю, яке вчора одночасно з’явилося в «Нью–Йорк таймс» та «Інтернешнл геральд тріб’юн», викликала неоднозначну реакцію серед французів.

Всі статті рубрики