Образ ворога. Образа ворога?

Образ ворога. Образа ворога?

Президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада, який у неділю прилетів до Нью–Йорка для участі в сесії Генеральної Асамблеї ООН, більшість американців сприйняла як головного ворога своєї країни. «Зло прибуло», — так газета «Дейлі Ньюс» прокоментувала позавчора прибуття Ахмадінеджада.

Приймемо Конституцію — і буде чистенько

Приймемо Конституцію — і буде чистенько

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк, виступаючи вчора на сесії Генеральної Асамблеї ООН, запропонував ухвалити екологічну конституцію Землі, інформує «Українська правда». Повпреди планети з цікавістю заслухали настанову пана Яценюка «негайно запровадити новий екологічний порядок».

Грозові хмари над Бірмою

Грозові хмари над Бірмою

Позавчора в колишній столиці Бірми — Янгоні сто тисяч осіб взяли участь у демонстрації проти політики військової хунти. Ця маніфестація стала найбільшою за останні дев’ять днів протестів та за всі 19 років правління військових у цій країні Південної Азії. Щоправда, назва країни тепер звучить М’янма, але оскільки її так перейменувала хунта, то в світі частіше використовують стару назву — Бірма.

Конкуренція «спадкоємців»

Конкуренція «спадкоємців»

Принаймні такі припущення роблять політичні оглядачі, аналізуючи новий склад російського уряду, оголошений президентом Володимиром Путіним увечері 24 вересня. Поруч із «охоронцем крісла Путіна», новим прем’єром Віктором Зубковим, тепер зміцнилися ще три постаті: перші віце–прем’єри Дмитро Медведєв і Сергій Іванов (які, всупереч прогнозам та чуткам, таки залишилися в складі Кабінету при своїх посадах) та посилений у ранзі міністр фінансів Олексій Кудрін, від понеділка — теж перший заступник голови уряду. Кудріна аналітики «Рейтер» назвали «гарантом економічної стабільності» та «людиною, якій приписують фінансове оздоровлення Росії після безладу 1990–х років». Як посилення позицій останнього «Файненшл таймс» вважає і призначення міністром охорони здоров’я та соціального розвитку Тетяни Голікової, яка досі була заступником Кудріна.

Всі статті рубрики