Швидше, вище, демократичніше

26.09.2007

Завжди, коли йдеться про відкриття нових спортивних споруд, мається на увазі здійснення національної політики, сказав учора у своєму виступі на відкритті комплексу «Олімпійський» у Сумах Президент Віктор Ющенко. Передусім спорт — це тотожність зі здоров’ям, що є головним пріоритетом кожної людини. Є здоров’я — є майбутнє, зазначає глава держави.

«Олімпійський» — будівля на 400 місць із сучасним басейном, здатним приймати міжнародні змагання найвищого рівня, тенісним кортом, досконалою інфраструктурою. Розташували цей комплекс біля універсального легкоатлетичного манежу. Споруда відповідає всім стандартам Міжнародної легкоатлетичної федерації, має свій гуртожиток–готель і не має аналогів в Україні. Відтак сумському комплексу присвоєно статус центру олімпійської підготовки.

Замовниками споруди стали Національний банк України та Українська академія банківської справи. Їм насамперед і були адресовані особливі слова Президента.

Зі спортивним змаганням ув’язав Віктор Ющенко і поточний політичний момент. Звертаючись до молоді, він сказав: «Я майже ніколи не любив слабких. Доля кожного — в його руках. І ніколи не можна опускати голови, опускати рук... Вибори — це шанс для України. Суспільство мало дати владі той урок, який дає зараз: треба жити по закону».

«Це ваше питання, за кого ви будете голосувати, — сказав Президент. — Я знаю, як довго Сумщина прощалася з «червоним поясом», із соціалістичними мріями, байками... Я ніколи не говоритиму вам, за кого голосувати, бо це ваш вибір і ваше право. Я вірю в це право і прийму будь–який ваш вибір. Але прошу розуміти, що майбутнє України можуть забезпечити лише демократичні сили».

Віктор Ющенко також провів зустріч у Недригайлові — своєму рідному райцентрі. А ввечері в Сумах відбувся регіональний телеміст для центру й півночі країни на тему «Завдання для майбутнього уряду». В діалозі з Президентом брали участь мешканці Черкас, Чернігова, Вінниці та Сум.

 

А НАПЕРЕДОДНІ...

За день до Ющенка — у понеділок — у Сумах побував Віктор Янукович. Виступаючи в прямому ефірі Сумської обласної телерадіокомпанії, Прем’єр–міністр заявив, нібито його опоненти–опозиціонери штучно підвищують ціни на продукцію своїх підприємств, а все для того, щоб погіршити життя людей перед виборами і зіграти на їхньому невдоволенні правлінням «Регіонів».

Після ефіру Янукович виступив на мітингу, що відбувся на центральній площі обласного центру. На сцені його змінила Вєрка Сердючка — та сама, яка спершу мала намір іти на вибори на чолі власного блоку.