Розгін «Локомотива»

26.09.2007
Розгін «Локомотива»

Відроджений київський «Локомотив» ставить перед собою високі цілі.

Незабаром розпочинається черговий сезон у чоловічій волейбольній суперлізі. Цей вид спорту поступово повертає прихильність уболівальників — керівники команд учаться показувати свій товар, що називається, «обличчям». Рівень цієї гри зростає, а інтриги й амбіції наших волейбольних колективів мало чим поступаються «спорту номер один». Напередодні старту про свої неабиякі плани журналістам повідав київський «Локомотив».

 

Уславлений клуб, відроджений два роки тому, в минулому сезоні став п’ятим у суперлізі, а його фарм–клуб виграв змагання у першій лізі і тепер виступатиме у вищій. Серед досягнень «залізничників» також можна відзначити вихованців «Локомотива–2» Віталія Дідуха й Павла Остапенка, які під керівництвом Всеволода Веремеєнка здобули бронзові нагороди чемпіонату світу з пляжного волейболу у Польщі.

У міжсезоння «Локомотив» запросив до своїх лав кількох новачків: Сергія Звягінцева з харківського «Локо», Дениса Зуя — дніпропетровського одноклубника; трьох молодих черкащан — Костянтина Жилінського, Дмитра Бабкова й Костянтина Бакуна. При цьому залишилися в команді всі основні виконавці минулого сезону. На чемпіонат–2007/08 перед командою поставлені максимальні завдання. І першим серед них є вихід до «фіналу чотирьох» Кубка України. Другий етап цього змагання кияни минулих вихідних подолали успішно — «всуху» розбили власних дублерів, ужгородське «Закарпаття» й чернівецьку «Буковину».

Під час літніх зборів оновлений «Локомотив» відзначився виграшем міжнародного турніру в Чернівцях, здолавши білоруський «Гомель», румунську «Пятра–Нямц» і «Буковину», підсилену гравцями торішнього бронзового призера суперліги — маріупольської «Азовсталі». По тому кияни зіграли контрольні матчі з представниками російської суперліги на зборах у підмосковному Одинцові.

Свої амбіції команда демонструє і в пропагандистській галузі: нещодавно керівництво «Локомотива» досягло згоди з телеканалами «Київ» і «Спорт–1» щодо прямих трансляцій матчів клубу. Про все це журналістам на спеціально скликаній прес–конференції розповіли новий головний тренер команди В’ячеслав Нирка і перший віце–президент клубу Віктор Клігельман.

Пан Клігельман передусім пояснив зміну наставника «Локомотива». Виявляється, Ігор Попов, який очолював команду в минулому сезоні, за день до початку першого збору висунув низку умов. Серед них — робота в клубі упродовж лише одного сезону і тільки з першою командою, а також кілька вимог особистого характеру. Проаналізувавши ситуацію у клубі, фінансові можливості, плани розвитку, президент «Локомотива» вирішив, що не зможе задовольнити умови пана Попова. Тому керівництво клубу в терміновому порядку запропонувало очолити «Локомотив» В’ячеславу Нирці, котрий уже був готовий їхати на роботу в Калінінград — очолювати тамтешню «Динамо–Балтику». І фахівець погодився прийняти пропозицію киян.

В’ячеслав Нирка розповів про новачків команди. 33–річний Звягінцев — досвідчений гравець, який виступає на позиції центрального блокуючого; із харків’янами ставав і чемпіоном, і віце–чемпіоном України, володарем європейського Кубка топ–команд. Жилинський, який у минулому сезоні грав за «Азот», — молодий переспективний гравець, але вже з досвідом виступів на високому рівні. Бакун добре підготовлений фізично й має вирости в одного з кращих «діагональників» України. Зуй — однин із кращих ліберо в Україні. «З таким складом ми прагнутимемо до вершин національних турнірів», — резюмував тренер столичної команди.