Наркомани на подіумі

20.09.2007
Наркомани на подіумі

Джоді Кідд.

«Кокаїновий скандал», який рік–два тому потрапив на перші шпальти усіх британських таблоїдів, схоже, повторюється. Тільки цього разу на вживанні наркотиків упіймалася вже не Кейт Мосс, а її колега по модельному бізнесу, британська топ–манекенниця Джоді Кідд. Кейт, щоправда, та історія пішла навіть на користь: хоча спершу деякі фірми розірвали з нею контракти, популярність моделі так зросла, що потім вона легко надолужила втрачені гонорари новими замовленнями. Та чи вдасться так легко виплутатися й Джоді?

Підловили 28–річну модель на вживанні, ба більше — розповсюдженні наркотиків журналісти газети «Дейлі мейл». Представившись бізнесменами, вони зустрілися з Джоді в ресторані й запропонували їй вкласти кошти у поло–клуб, який Кідд планує відкрити разом із своїм братом Джеком. Під час розмови задоволена манекенниця сама запропонувала «бізнесменам» кокаїн, одразу ж зателефонувала своєму дилеру і домовилася про негайну доставку трьох грамів наркотику. Ще й розповіла журналістам, що поганого кокаїну не вживає — тільки найвищої якості. «Цей, звісно, не найкращий, але іншого вночі все одно не дістанеш», — зізналася Кідд, похвалившись, що загалом вона знає дванадцятьох наркодилерів.

Коли розповідь про охочу нюхнути кокаїн зірку вийшла друком, представники компаній, «обличчям» яких є Джоді Кідд, були шоковані. Найбільші роботодавці моделі — мережа магазинів Marks&Spencer та виробники побутової техніки LG Electronics і Hi–Tech — одразу ж виступили із заявами про те, що агітують проти наркотиків і засуджують людей, які їх вживають. «Сумнівно, що наші клієнти хочуть бачити «обличчям» фірми дівчину з репутацією кокаїністки», — сказано в заяві LG Electronics. Тож не виключено, що принаймні одним контрактом у доробку Джоді стане менше. Сама вона поки що ніяк цю історію не коментує.