ХРОНІКА

20.09.2007

Художня гімнастика

На чемпіонаті світу у грецьких Патрах тривають кваліфікаційні змагання в абсолютній першості. Після виконання трьох вправ киянка Ганна Безсонова посідає четверте місце (52,825 бала) слідом за Сесіною (Росія; 54,900), Жуковою (Білорусь; 53,075) і Кабаєвою (Росія; 52,975).

Футбол

Кубок УЄФА. Перше коло (перший матч). «Літекс» (Болгарія) — «Гамбург» (Німеччина) — 0:1 (Кастелен, 75).

***

Віце–президент донецького «Металурга» Дмитро Селюк запропонував 50 тисяч доларів будь–кому, хто викриє суддю–хабарника. «Якщо арбітри й надалі упереджено ставитимуться до нашого клубу, ми будемо відправляти відеоматеріал у суддівські комітети УЄФА і ФІФА, щоб там знали, як обслуговують ігри українського чемпіонату наші судді», — заявив борець за чистоту футболу.

Дзюдо

На чемпіонаті світу, що завершився у Ріо–де–Жанейро (Бразилія), збірна України не здобула жодної медалі й посіла у командному заліку 28–ме місце. Найвищими нашими досягненнями стало п’яте місце Марини Прищепи у жінок і сьоме — Віталія Бубона серед чоловіків. Тріумфували ж у Бразилії японці, які вибороли три золоті, дві срібні й чотири бронзові медалі.

Велоспорт

Позавчорашій, 17–й, етап «Вуельти» закінчився груповим фінішем у місті Віго — однаковий час записали 184 гонщикам, у тому числі й двом українцям, а формальним переможцем став італієць Беннаті з команди «Лампре–Фондіталь». У загальному заліку лідери незмінні — росіяни Меньшов («Рабобанк») та Єфімкін («Кайссе д’Епарньє», +2.01). На 38–му місці йде наш Густов (CSC, +28.02), на 51–му — Кривцов («AG2r Превоянс», +43.02).

Шахи

Чемпіонат світу (Мексика). 5–й тур. Ананд (Індія) — Свідлер (Росія) — 1:0, Гельфанд (Ізраїль) — Аронян (Вірменія) — 1:0, Грищук (Росія) — Морозевич (Росія) — 1:0, Леко (Угорщина) — Крамник (Росія) — нічия.

Турнірне становище: Ананд — 3,5, Крамник, Грищук, Гельфанд — 3, Морозевич, Аронян, Леко — 2, Свідлер — 1,5.