«Чужим» тут не місце

«Чужим» тут не місце

На ліквідацію наслідків радіоактивного забруднення на промисловому полігоні поблизу Костянтинівки спершу був намір розкошелитися аж на 67 мільйонів гривень. Затим фігурувала вдвічі менша сума. І, нарешті, остаточна — 19 мільйонів. Причому тепер з’явилася упевненість, що ці кошти Донеччина дійсно отримає. Бо кваліфікаційний рівень надзвичайної ситуації з об’єктого рівня підвищений до регіонального.

Хортиця знову козацька

Хортиця знову козацька

Легендарний острів вкотре став «інтернаціонально­кіношним»: у другій декаді вересня у його обійми потрапили запорозькі козаки, євреї й татари… Після зйомок гоголівського «Тараса Бульби» у Кам’янціПодільському і Хотині творча група на чолі з Володимиром Бортком знову заполонила Хортицю. 17 вересня до острівних «окупантів» приєднався народний артист України та виконавець головної ролі Богдан Ступка.
Споруджені в Запоріжжі для героїв кінострічки «Тарас Бульба» козацькі чайки, на відміну, зауважимо, від задіяного історико­етнографічного комплексу «Запорозька Січ», — взимку виявилися «ахіллесовою п’ятою» знімального процесу: човни так протікали, що один із них ледь не затонув!.. Врятовану «водочутливу» чайку витягли на берег острова, де й знімали (на суходолі!) «запливи» одного з козацьких екіпажів. Будь­кому важко навіть уявити, скільки нервових клітин головного режисера й оператора з асистентами пішло на маскування фальшивих епізодів!

Всі статті рубрики