ХРОНІКА

19.09.2007

Художня гімнастика

У перший день чемпіонату світу, що стартував у грецькому місті Патри, українка Ганна Безсонова отримала бронзову медаль за вправу з обручем. Перші два місця тут, як і в змаганні зі скакалкою, дісталися росіянкам Сесіній і Капрановій.

Баскетбол

Чемпіонат Європи. Жінки. Додатковий кваліфікаційний раунд. Група С. Швеція — Словаччина — 55:76.

Підсумкове становище: Словаччина — 8, Україна, Швеція — 5.

Завдяки перемозі словачок над шведками збірна України уникла необхідності боротися за виживання у вищому дивізіоні.

Футбол

Головний тренер збірної України Олег Блохін і форвард Андрій Воронін примирилися й домовилися не згадувати сварку, що сталася між ними під час матчу Україна—Італія минулої середи. Про це повідомив агент футболіста Андрій Головаш.

* * *

Президент «Динамо» Ігор Суркіс зізнався, що на початку року підписав попередню угоду з французом Жераром Ульє, аби відомий фахівець із 1 липня став головним тренером київської команди. Проте колишній наставник «Ліверпуля» й «Ліона» відмовився приїхати в Україну, натомість вирішив працювати у Федерації футболу Франції.

* * *

ФК «Динамо» (Київ) запровадив нову посаду в клубній структурі — генерального директора. У це крісло сів грузин Реваз Чохонелідзе, який понад 20 років мешкає в Італії й тривалий час працював у «Мілані». Саме він організовував перехід Андрія Шевченка з України до серії А. У «Динамо» новий посадовець буде курирувати, зокрема, й питання селекції.

Футзал

Кубок УЄФА. Основний раунд. Група 2 (Варна, Болгарія). «Пікаділлі» (Болгарія) — «Енергія» (Україна) — 1:10, «Енергія» — «Політехнік» (Вірменія) — 11:2, «Енергія» — «Бенфіка» (Португалія) — 2:6.

Підсумкове становище: «Бенфіка» — 9, «Енергія» — 6, «Пікаділлі» — 3, «Політехнік» — 0.

Чемпіони України — міні–футболісти львівської «Енергії» — пройшли до наступного кола турніру.

Вітрильний спорт

Екіпаж Родіона Луки й Георгія Леончука посів лише 13–те місце на чемпіонаті Європи у класі «49er», що завершився на Сицилії (Італія). Попри те, що в останніх гонках срібні призери Олімпійських ігор—2004 фінішували, відповідно, третіми й першими, втрутитися у боротьбу за медалі українцям не вдалося.

Шахи

Чемпіонат світу (Мексика). 4–й тур. Аронян (Вірменія) — Леко (Угорщина) — 1:0, Крамник (Росія) — Грищук (Росія), Свідлер (Росія) — Гельфанд (Ізраїль), Морозевич (Росія) — Ананд (Індія) — нічиї.

Турнірне становище: Крамник, Ананд — 2,5, Аронян, Гельфанд, Грищук, Морозевич — 2, Свідлер, Леко — 1,5.