«Крокодил» ще покаже зуби

«Крокодил» ще покаже зуби

Близько 22 мільйонів гривень знадобиться на дослідні роботи з модернізації вітчизняного гелікоптера Мі24. Уже до кінця наступного року Міністерство оборони планує отримати дослідний зразок гвинтокрила, а протягом 2009 року в оборонному відомстві країни розраховують провести державні випробування і прийняти осучаснену бойову машину на озброєння. Про це повідомив очільник Міноборони Анатолій Гриценко, перебуваючи у Конотопі. «Платформа Мі24 може ще довго експлуатуватися, але він потребує модернізації. Збройні сили України відпрацювали технічне завдання і, за задумом, нова версія матиме набагато кращі характеристики, ніж та, що є на озброєнні держави сьогодні» — повідомив міністр.

По сім відсотків ­— з кожного!..

По сім відсотків ­— з кожного!..

Позавчора на своїй рідній Полтавщині керівник наймолодшого українського міністерства натякнув, що народ мав би платити комунальникам трохи більше. На «космічні» висоти тарифів від Леоніда Черновецького пан Попов, втім, не претендує. Йому — для надійної та безперебійної роботи — вистачить усього семи відсотків. «Сьогодні у країні 93 відсотки — це покриття тарифів собівартістю, — важкою мовою почав пояснювати Олександр Попов. — Аби вивести рентабельність на нуль, їх треба збільшити. Для оплати рахунків це було малопомітно».

Біс поплутав

Біс поплутав

34річного кримчанина Андрія Безбородова, знаного у кримінальному світі як Біс, російські спецслужби затримали позавчора у Підмосков’ї, на вулиці Нєкрасова в Балашисі. Затриманий мав російський паспорт на ім’я померлої людини.

Нетрадиційний полігон

Нетрадиційний полігон

Кіровоград став першим містом, де Міжнародний благодійний фонд «Україна—3000» презентував Другий всеукраїнський конкурс «Новітній інтелект України», під час якого оцінюють інноваційність, нетрадиційність і, що важливо, — конкретність того чи іншого дослідження.

«Праска» для атлета вагою 8 тонн

«Праска» для атлета вагою 8 тонн

Мер Луганська обіцяв цього року грандіозні масштаби святкування Дня міста, яке відзначають всередині вересня. Щодо масштабів самого дійства — сказати важко, зате один світовий рекорд спортивного характеру в рамках свята таки дійсно було зафіксовано. Щоправда, встановив його не луганчанин, а мешканець міста Комсомольська з сусідньої Донеччини Дмитро Халаджі.

Мистецьке гетто

Мистецьке гетто

Учора о десятій годині ранку ви могли не потрапити до галереї, музею, книжкової крамниці, театру чи бібліотеки. Вони оголосили годинний страйк. Музиканти, художники, книговидавці, власники галерей з’юрмилися на вузькому прямокутнику розміром десять на п’ять метрів, на Михайлівській площі. Прямокутник окреслений червоною стрічкою, яку переступати не вільно: так почуваються київські митці, яким київська влада і великий бізнес залишають все менше і менше місця в столиці. У «мистецькому гетто» одночаснго грали карпатські трембіти, африканські барабани, російська «гармонь», а також співали, танцювали і декламували вірші. Неймовірна какофонія і «бардак» — невевеличка ілюстрація до того, як виглядатиме співжиття різних митців, змушених тулитися у тих закапелках Києва, на які ще не кинули оком офісні будівничі.

Мішки на голову, списки — в кишеню

Мішки на голову, списки — в кишеню

НП сталося у селищі Олександрівка міста Луганська, ввечері до будинку керівника місцевого штабу партії «Народний союз «Наша Україна» Світлани Трачук вдерлися п’ятеро бандюків у масках. Господині та її чоловіка вдома не було — вони перебували у службовому відрядженні у Києві. Жертвами нападників, озброєних вогнепальною зброєю, молотками та арматурою, стали діти Трачуків — 21річний син, 20річна донька та її 23річна подруга, яка зайшла в гості.

Покаталися

Покаталися

Компанія молодих людей вирішила на минулих вихідних покататися на вітрильній яхті «Альтаїр» по Чорному морю, незважаючи на те, що сезон такого роду відпочинку вже закінчився.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики